Lifestyle

Komentari 20

Tko kaže da je joga dosadna? Ovih 10 poza su odlične i za seks

Tko kaže da je joga dosadna? Ovih 10 poza su odlične i za seks

Muškarci i žene koji vježbaju jogu dokazano su zadovoljniji svojim seksualnim životom, a čini se kako poznate poze za vježbanje iz joge mogu biti odlična inspiracija za nove seks položaje i još više strasti

Vježbanje joge donosi brojne zdravstvene dobrobiti, a prema nedavnim studijama jedna od njih je i poboljšanje seksualnog života, kako žena, tako i muškaraca.

POGLEDAJTE VIDEO: Ponuda iz seks shopa

Podiže kvalitetu seksualnog života

Studija provedena prije 5 godina na muškarcima u dobi između 24 i 60 godina pokazala je da joga ima pozitivne efekte na seksualni život. Nakon 12 tjedana redovitog vježbanja joge, ispitanici su ocijenili svoj seksualni život kao znatno poboljšan. Korak dalje u istraživanjima su donijeli korejski znanstvenici koji su nedavno odlučili ispitati utjecaj joge na seksualnost žena. U istraživanje su uključili 41 ženu u dobi između 30 i 60 godina.

U usporedbi sa kontrolnom grupom, ispitanice koje su vježbale jogu su doživjele znatno poboljšanje svojih zdravstvenih tegoba: zabilježen je pad razine kolesterola i šećera u krvi, kao i snižavanje krvnog tlaka.

Ispitanice su također potvrdile utjecaj joge na podizanje razine seksualnog uzbuđenja, povećanje vlažnosti rodnice i veće zadovoljstvo seksualnim životom.

No, čini se kako tu prednosti joge za seksualno zadovoljstvo ne staju - naime položaji vježbanja mogu biti odlična osnova za nove seks poze. Pogledajte neke od njih i pronađite vlastitu inspiraciju:

Joga poze za seks