Lifestyle

Komentari 3

Tko želi iznajmiti koku? Na Zapadu je pandemija potaknula ljude na veći broj udomljavanja

Tko želi iznajmiti koku? Na Zapadu je pandemija potaknula ljude na veći broj udomljavanja

Od početka pandemije, tvrtke za iznajmljivanje kokošiju u Velikoj Britaniji i Americi zabilježili su velik porast interesa. Iznajmljivači su rekli kako su kokoši postale izvor smijeha i prijeko potrebne distrakcije

U dvorištu u engleskom Kentu obitavaju dvije kokoši, Martha i Underbite, koje Jamesu Crooku i njegovoj obitelji tijekom pandemije pružaju nevjerojatan izvor radosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bilo da se radi o pronalaženju jaja svako jutro ili promatranju moje trogodišnje kćeri kako se igra s njima, one nam uljepšavaju dane - rekao je James. 

I on nije jedini koji se zainteresirao za ove pernate životinje. Predstavnici tvrtke za iznajmljivanje stanova u kojima su dopušteni ljubimci 'Essential Living' rekli su kako su primijetili veliki interes Britanaca za udomljavanje kokošiju, između ožujka 2020. i ožujka 2021. I u SAD-u su neke tvrtke zabilježile porast.

Kokoši ne samo da daju svježa jaja, već su tijekom pandemije postale izvor smijeha i prijeko potrebna distrakcija, rekli su iznajmljivači. 

Tipični model iznajmljivanja djeluje tako što obitelji dobiju kokoši, kavez i hranu. Prije nego što ih konačno prihvate kao svoje kućne ljubimce mogu samo isprobati kako je to brinuti se za njih.

Najveća sjevernoamerička tvrtka za iznajmljivanje kokoši 'Rent The Chicken' doživjela je porast posla tijekom 2020. godine, navodi National Geographic.

- Nikad nisam vidjela takvu potražnju za kokošima kao za vrijeme pandemije - rekla je Abby Johnson, osnivačica tvrtke HenPals, tvrtke za iznajmljivanje kokoši u Velikoj Britaniji.

James je rekao kako je njegova obitelj htjela više vremena provoditi u vrtlu pa su iznajmili kokoši, piše Insider.

Najčitaniji članci