'To što sam godinama bio samac učinilo me boljim partnerom' | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

'To što sam godinama bio samac učinilo me boljim partnerom'

Vrijeme koje provedemo dok živimo sami najbolje nas uči tome što želimo od partnera, a uči nas i kako biti što bolji partner nekome u ozbiljnoj ljubavnoj vezi

VIDEO

Sam Andler ispričao je svoju priču o pronalasku ljubavi za Readers Digest.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

Pročitajte kako je opisao svoje iskustvo:

Godinu dana nakon završetka fakulteta, moja djevojka i ja smo prekinuli. Živio sam u Bostonu, sjeverno od grada u kojem sam odrastao, i malo sam poludio. Možda sam nadoknađivao "izgubljeno vrijeme", možda sam pokušavao zaboraviti bol zbog prekida, tko zna. Ali odmah nakon prekida, sigurno nisam bio najbolji ja.

Nakon gotovo osam mjeseci samačkog života i "šaranja", došao sam do spoznaje da zapravo želim samo ostati samac i imati priliku usredotočiti se na sebe. Provodio sam duge sate u uredu, puno putovao zbog posla i osjećao olakšanje ne ostavljajući nikoga i ništa iza sebe. Puno mi je to olakšalo fokusiranje na moja prijateljstva, moj volonterski rad bio je dostižniji i imao sam općeniti osjećaj olakšanja. Kao samcu, bilo mi je puno zabavnije izlazeći s prijateljima kad aktivno nisam pokušavao nikoga upoznati. Ironično, osjećao sam se kao da sam upoznao više djevojaka kad uopće nisam nikoga pokušavao upoznati. Ova aktivno namjerno samačka faza trajala je vjerojatno 18 mjeseci, u kojoj sam gajio mnoštvo prijateljstava, usredotočio se na ono što sam najviše želio i, iskreno govoreći, zabavljao se. 

Za više seksa razgovarajte seksi - a evo kako to možete učiniti
Za više seksa razgovarajte seksi - a evo kako to možete učiniti

Prije otprilike četiri godine pripremao sam se za vjenčanje srednjoškolskog prijatelja. Posjetio sam mladenku i mladoženju u Chicagu i upoznao se s njihovom kumom. Razgovarajući s njih dvoje o svojim romantičnim izgledima za predstojeće vjenčanje, primijetio sam lijepu mladu ženu na fotografiji na njihovom Facebooku. Kad sam pitao mladenku za nju, nasmijala se i ustvrdila da, budući da je dotična žena bila mlada, Židovka (poput mene) i iz susjednog grada, sigurno sam je već upoznao i vjerojatno izlazio s njom. Ova žena, za koju sam saznao da se zove Lauren, sigurno mi je bila nova i zaista mi je zapela za oko.

Kako se bližio dan vjenčanja, pitao sam neke zajedničke prijatelje o ovoj ljepotici s Facebooka. Svi su pretpostavljali da se poznajemo i da smo već izlazili.

Premotajmo na probnu večeru, gdje su moji roditelji sjedili s "prekrasnom mladom Židovkom koja skija, dobra je s djecom, ima oštar smisao za humor i totalna je 'rock zvijezda'", kako su rekli. Pristojno sam ih obavijestio da na ovom vjenčanju već imam dvije mogućnosti i da mi ne treba treća.

Kako se ispostavilo, kuma nije bila za mene i nisam imao hrabrosti predstaviti se prekrasnoj ženi s Facebooka koja je uživo još više oduzimala dah kad sam je vidio na plesnom podiju. Pola noći proveo sam i izbjegavajući roditelje, kako ne bih upoznao onu s kojom su me htjeli upoznati. Vjenčanje je bilo fenomenalno. Plesao sam cijelo vrijeme. Na kraju noći vidio sam mladu ženu s Facebooka kako napušta zabavu, shvaćajući da sam propustio svoju priliku. Na moje iznenađenje, poljubila se s mojim roditeljima, a moja majka mi je pokazala da je 'to ta' za mene. Shvatio sam u tom trenutku da sam možda sve upropastio - "Facebook djevojka" i "Roditeljska rock zvijezda" bile su jedno te isto.

Sljedećeg jutra poslao sam joj pomno sročenu Facebook poruku moleći je za oprost što se nisam predstavio na vjenčanju, ispričavajući se zbog prekomjernog znojenja i loših plesnih pokreta, te tražeći da sve to nadoknadim tijekom večere u sljedećim tjednima. Srećom, pristala je. Na našem prvom spoju, znao sam već na njezinom trijemu, dok mi je popravljala ovratnik prije nego što smo uopće ušli u auto, da je to 'ona prava' za mene. Imao sam dovoljno iskustva da znam što tražim, a što ne, i takva vrsta samopouzdanja bila je ono što sam tražio. Danas, više od četiri godine kasnije, zaručili smo se da bismo se vjenčali. Evo što me život samca naučio o tome tko sam i što tražim kod partnerice.

'Kliknuli' smo od početka

Kao netko tko je imao puno iskustva s izlascima, mogao sam odmah znati kada s nekim nema nade. Razgovor se tada obično osjećao iznuđeno i stisnuto, ali ne s Lauren. Uvijek kažem da ne biste trebali ostati u vezi samo jer je to lako. Iako se nismo upoznali ili ranije izlazili, išao sam u vrtić s njezinim bratom i naši su roditelji bili poznanici, ako ne i prijatelji. Nije bilo stresnog upoznavanja obitelji. Nije bilo izazovnih rasprava o religiji, vrijednostima ili vjerovanjima. Od prvog dana do danas sam impresioniran samopouzdanjem, duhovitošću, humorom i dobrotom moje sadašnje zaručnice.

Dok sam bio sam naučio sam važnost hobija

Prije nego što sam postao slobodan, možda sam se pretvarao da volim hobije potencijalne djevojke ili me zapravo nije bilo briga što nismo dijelili mnogo interesa među nama, ali sada znam da je važno voljeti ono što radite zajedno. Lauren i ja oboje volimo skijati, plesati i jednostavno se dobro zabavljamo. Također uči igrati golf, što mi je jedan od najdražih hobija.

Naučio sam da u svakoj vezi postoji konflikt

To što nisam imao nikoga za koga bih se borio - ili s kime - naučilo me važnosti zdravog sukoba u vezi. Ponekad osjećam da Lauren ne radi dovoljno po kući, a ona me ponekad optuži da ne izgovaram stvari, ali mi prenosimo svoje osjećaje i razgovaramo. Ponekad kad se posvađamo, naše borbe označim na kalendaru s razgovorom koji im je prethodio. Zapravo je urnebesno osvrtati se. "10. svibnja: raspravljalo se o tome tko je više puta odnio smeće." "16. veljače posvađali smo se oko kose koja je ostala u odvodu." "30. listopada posvađali smo se jer sam izgubio telefon." Ako je naš najveći problem odvod tuša, rekao bih da nam ide sasvim dobro!

Pokažite joj što je užitak: Evo kako povećati izdržljivost u krevetu - da erekcija traje dulje
Pokažite joj što je užitak: Evo kako povećati izdržljivost u krevetu - da erekcija traje dulje

Svaki loš spoj ili promašeni pokušaj pokazali su mi nešto novo što želim u partnerici

Sjećam se da me je na jednom spoju djevojka čekala ispred restorana, radije nego da sama uđe i sjedne. Bez obzira radi li se o restoranu ili zadatku koji moramo zajedno obaviti, ovo mi je ukazalo na važnost samopouzdanja. Jednom sam prekinuo vezu s djevojkom koja je živjela na drugom kraju grada jer je bila predaleko. Kad sam izrazio nezadovoljstvo vožnjom po tu djevojku, prijatelj mi je ukazao kako se očito osjećam kao da ona ne vrijedi tog vremena. Kad smo Lauren i ja počeli izlaziti, odvezao sam se do nje, 45 minuta vožnje od predgrađa do grada! Uživao sam u toj vožnji. Nazvao bih svoje prijatelje da razgovaramo o tome kako je ova djevojka sjajna i kako sam se radovao bilo čemu što smo planirali. Jasno je, istaknuo je isti prijatelj, da je ovaj put nešto bilo drugačije.

Naučio sam što mi je važno

Dok sam bio sam, naučio sam kako volim da mi se stan čisti, postavlja krevete i pere rublje. Također sam naučio na što volim trošiti vrijeme i energiju i što smatram rasipanjem. Usredotočio sam se na svoju obitelj i to mi je pokazalo koliko su mi važni. To mi je pak omogućilo da razumijem njezine obiteljske odnose, poštujem ih i želim učiniti da se i njezina obitelj osjeća kao dio moje.

Evo kako možete lako saznati vara li vas partner na Tinderu
Evo kako možete lako saznati vara li vas partner na Tinderu

Prilagodio sam svoja očekivanja

Došlo je do ozbiljne prilagodbe nakon što sam toliko dugo bio samac. Navikao sam na svoju neovisnost. Lauren nikako nije zahtjevna i ne mora sve kontrolirati, ali nisam navikao planirati dane i noći oko nekoga drugog. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na "prijavu" kad sam bio vani s drugim prijateljima. Ali uspio sam, podsjetivši se kako je lijepo zapravo imati nekoga kome je stalo do mene dovoljno da želi da se "prijavim".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12