Lifestyle

Komentari 0

Tofu sa vučikom, zaboravljenom namirnicom koja obogaćuje jelo

Tofu sa vučikom, zaboravljenom namirnicom koja obogaćuje jelo

Vučika je grmolika cvjetnica, a njezine sjemenke mnogi smatraju riznicom nutritivno vrijednih sastojaka. Svojim će blagim okusom odgovarati kao prilog svakom jelu, a iskušajte je uz aromatizirani tofu

Vučiku još nazivaju lupin, a osim što sadrži malo kalorija i masnoća te ima nizak glikemijski indeks, bogata je esencijalnim masnim kiselinama, mineralima i antioksidansima.

POGLEDAJTE VIDEO: Pažaninova salata od sardine sa slanutkom i skutom

Nekad je bila relativno česta namirnica na našim tanjurima, ali nekako je s vremenom pala u zaborav. Danas se ipak u trgovinama zdravom hranom može nabaviti u različitim oblicima, a za ovaj recept je u obliku prekrupe što znači da je krupno mljevena kako bi se očuvalo što više hranjivih sastojaka.

Tofu sa bosiljkom, vučikom i lukom

Sastojci:

Priprema:

Vučiku skuhajte prema uputama na pakiranju, a tofu narežite na šnite te ih posolite, popaprite i pospite bosiljkom. Potom ga prepecite na malo maslinovog ulja. Izvadite tofu, a na isto ulja ubacite sjeckani luk i prodinstajte te ga posolite, a po potrebi, ako je suho, dodajte žlicu li dvije vode.

Ovo jelo izvrsno je uz salatu od sitno ribanog svježeg komorača začinjenog jabučnim octom, maslinovim uljem, solju i paprom.

Najčitaniji članci