Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Tonia Klarin uživa u svom poslu, ali i u ljubavi s dečkom Ivanom

Tonia Klarin uživa u svom poslu, ali i u ljubavi s dečkom Ivanom
3

Tonia Klarin, djevojka sa sindromom Down, već četiri godine radi u Decathlonu. Obožava svoj posao, kupci je hvale, a sad se i zaljubila u dugogodišnjeg prijatelja Ivana

VIDEO

Još kada je, nasmiješena, preuzimala dizajnersku haljinu za maturalnu večer koju je osvojila 2019. na natječaju 24sata, znalo se da je Tonia Klarin (23) s Downovim sindromom iznimna djevojka koja ne poznaje prepreke. Već četiri godine radi u Decathlonu na Jankomiru u Zagrebu, kupci i kolege je obožavaju, a ona obožava svoj posao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tonia Klarin 01:11

- Tončica napreduje iz dana u dan i mislim da je ona jedina osoba koju poznajem koja se veseli ići na posao. I kad joj zbog prehlade savjetujem da ostane doma, ona to ne želi i juri na posao. Još ima deset dana staroga godišnjeg i ne želi ići na godišnji, toliko voli svoj posao. Ovaj tjedan radi poslijepodne i trebala je ići na rođendan kojem se jako veselila. Iako je bez problema mogla zamijeniti smjenu jer bi joj šefovi izašli u susret, ona nije htjela izostati s posla i nije otišla na taj rođendan, bez obzira na to što mu se toliko veselila - govori nam Tonijina mama Martina. Knjiga dojmova u Decathlonu prepuna je hvale i potpore Toniji, a kupci naveliko hvale njezinu srdačnost, odgovornost i trud.

- Kupci stvarno baš imaju potrebu pohvaliti Toniju. Kad je pitaju za bilo što, ona ne pokaže samo rukom na odjel na kojem se to nalazi nego ih odvede, pomogne im, ponudi, savjetuje... Baš mi je pričala prijateljica kako je sinu za Sljeme prošle zime tražila skafandere u Zagrebu. Nigdje nije bilo broja, nijedan nije odgovarao i takvi, sluđeni, u zadnji su čas došli u Decathlon i naletjeli na Toniju. Upitali su je ima li skafandera, a ona ih je uputila na jedan odjel na kojem se uopće nisu sjetili pogledati. I bio je baš jedan crni s narančastim remenom koji je njezinu sinu savršeno odgovarao. Doslovno mi je rekla: 'Martina, tvoja Tonia me spasila, kakva krasna djevojka' - pohvalila je majka svoju kći.

Tonia ima prvi posao: 'Sve što radim pišem u svoj rokovnik'
Tonia ima prvi posao: 'Sve što radim pišem u svoj rokovnik'

A osim na poslovnom, Toniji je krenulo i na ljubavnom planu. Kako je otkrila njezina majka, Tonia se zaljubila u dugogodišnjeg prijatelja Ivana, također mladića s Downovim sindromom, s kojim je odrasla i koji radi u zagrebačkoj Zračnoj luci "Dr. Franjo Tuđman". Sad su i službeno par, šeću gradom, čuju se i poruke pršte na sve strane.

- Jedan dan išla sam po nju na posao, a ona, sva ushićena, kaže da joj je poslao slike što je ručao taj dan. Ispričala mi je da joj je rekao kako je voli i bila je sva sretna. Uvijek ga pita je li došao s posla, je li dobro... I tako, Tonia je zaista dobro - kaže Martina.

Za kći kaže da je vrlo samostalna i odgovorna, sama namjesti sat, probudi se, odjene ono što je sama izabrala, obavi osobnu higijenu i na vrijeme je spremna za posao.

Diva Tonia se zaposlila: Ovo mi je bila najveća želja u životu...
Diva Tonia se zaposlila: Ovo mi je bila najveća želja u životu...

- Ona sama ide na posao, ali je s posla vozim kući navečer. Imala je problem s vremenom, koji je sad savladala. Na posao uvijek dođe 20 minuta ranije ako se ne zagužva u prometu, a u 13 sati, kad joj završi smjena, odjavi se - s ponosom govori Martina, presretna što njezina kći uživa u životu i što je našla svoje mjesto pod suncem.

Odabrala crvenu jer joj je to najdraža boja

Na natječaju 24sata Tonia je 2019. godine osvojila dizajnersku haljinu Matije Vuice. - Crvena mi je najdraža boja i zato mi je ova haljina najljepša - veselo je Tonia obrazložila zašto je baš odabrala haljinu dizajnerice Matije Vuice.

POGLEDAJTE VIDEO: KAKO SE POZNATA TELEVIZIJSKA VODITELJICA NOSI S KOMENTARIMA O IZGLEDU?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50
SVJETSKO, A NAŠE

Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50

Do ljeta ćemo imati 50 muzeja i najveći lanac muzeja smo u svijetu, kaže tim iz Metamorfoze na čelu s Rokom Živkovićem i Teom Širolom. Ljudi vole edukativnu zabavu i iznenađenja