Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Top 5 trikova za uređenje vrtova koji dižu vrijednost nekretnini

Top 5 trikova za uređenje vrtova koji dižu vrijednost nekretnini
1

Kada padne noć, nema ništa ljepše od lijepo osvijetljenog vrta. Kupite nekoliko zgodnih lampica na solarnu energiju i rasporedite ih po dvorištu. Također, napravite mjesto za logorsku vatru, roštilj...

VIDEO

Bilo da svoju kuću želite prodati ili iznajmiti, lijepo uređen vrt podiže joj cijenu. Osim uredno pošišane trave i pažljivo posađenog cvijeća, grmova i drveća, važni su i neki drugi detalji koji čovjeka zovu da sjedi na dvorištu i uživa, posebno tijekom toplijih mjeseci. 

Stručnjaci za nekretnine kažu kako brižno uređen vrt povećava vrijednost kući za pet do deset posto.

POGLEDAJTE VIDEO Kako su supružnici iz Čepina uredili svoj vrt - kao iz bajke:

Pokretanje videa...

vrtna bajka 01:19

Donosimo vam pet ideja kako povećati vrijednost nekretnine dodavanjem nekih detalja u dvorište, a da pritom ne potrošite puno novca.

1. Stol i stolice

Komplet za objedovanje odličan je dodatak svakom vrtu jer je puno ljepše jesti vani na suncu i svježem zraku nego u kući, posebno kada vam dođu gosti. Na stolice stavite udobne jastučiće, na stol zgodan stolnjak, a pokraj neka bude suncobran u nekoj zgodnoj boji koja će dodatno podići cjelokupan izgled.

Ukoliko očekujete kupce za kuću ili nekoga tko bi je unajmio, na stol stavite i tanjure, pribor za jelo, čaše i salvete - to daje dodatnu toplinu i ugođaj doma.

Čudesna 'djeva od blata' je kip koji mijenja oblik ovisno o dobu
Čudesna 'djeva od blata' je kip koji mijenja oblik ovisno o dobu

2. Zidani roštilj

Zidani roštilji nisu skupi, kupite ih gotove u trgovinama građevinskim materijalom, a snažno podižu vanjski prostor. Ukoliko imate vremena, znanja i volje, možete roštilj izgraditi i sami od opeka pa ga obložiti imitacijom kamena.

Pazite da se uz prostor za loženje nalazi i dio na koji možete odlagati meso, pribor, začine...

3. Vanjski namještaj

Ovisno o veličini dvorišta i rasporedu onoga što se već nalazi u njemu, izaberite neki komad namještaja predviđenog za držanje vani - poput ljuljačke za dvoje, garniture za sjedenje nalik onima u dnevnom boravku ili klupica koje možete staviti ispod drveta ili uz rub kuće.

Kod vanjskog namještaja pazite da je izrađen od materijala koji su vrlo otporni na vlagu.

Mamina škola: Domaćinstvo - kako mami napraviti kavu, a zemljopis - vrati sve na mjesto!
Mamina škola: Domaćinstvo - kako mami napraviti kavu, a zemljopis - vrati sve na mjesto!

4. Mjesto za logorsku vatru

To je jako zgodan detalj u dvorištu, a ne košta praktički ništa. Nabavite nešto većeg kamenja i složite ga u krug negdje u sredini dvorišta ili napravite krug od cigli. U taj krug namjestite drvo za potpalu.

Također, oko mjesta za paljenje vatre možete staviti nekoliko balvana za sjedenje, samo na svaki stavit udoban jastučić ili nabavite male stolice, klupice i slično. 

5. Pažljivo složena rasvjeta

Kada padne noć, nema ništa ljepše od lijepo osvijetljenog vrta. Kupite nekoliko zgodnih lampica na solarnu energiju i rasporedite ih po dvorištu, ali ne bilo gdje. Recimo, one manjih dimenzija možete staviti uz stazu, sa obje strane, tako da osvjetljavaju put po dvorištu. 

Ili, stavite ih tako da osvjetljavaju nešto zanimljivo u vrtu, poput vrtnog patuljka, nekog lijepog cvijeća ili klupice koja stoji pred kućom. Nekoliko njih objesite na drveće, izgledat će kao iz bajke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi