Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Top načini uz koje vaši parfemi i kozmetika mogu duže trajati

Top načini uz koje vaši parfemi i kozmetika mogu duže trajati
1

Čuvanje kozmetike i omiljenih mirisa na suncu i u blizini izvora topline nerijetko im škodi te njihov rok trajanja na kraju nije isti kao onaj koji piše na originalnom pakiranju

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kućne obrve: Kako ih srediti a da ne napravimo mega grešku?

Ovi su dani idealni za reorganizaciju kozmetike, ne samo da imamo višak vremena, već ujedno stiže vrijeme lakših podloga i krema. Sve čemu je istekao rok trajanja ili formula ima neobičan, drugačiji miris, treba baciti u smeće, a sve ostalo staviti na pravilno mjesto. No, postoji niz načina kako ćemo produljiti trajanje naših omiljenih formula, koje trenutno možda i ne možemo ponovo nabaviti.

Tekuće pudere koristimo uz pomoć kistova ili nanosimo prstima, no činjenica je da je štedljivije aplicirati ih prstima jer uvijek nešto od formule ostaje na kistu i time se puder više troši, savjetuje Glamour magazin.

- Ako želite iskoristiti najviše od svoga šampona, aplicirajte ga na skroz mokru kosu, tako će se on bolje uloviti za lasi, trebat ćete manje šampona za korištenje i dulje će vam trajati - savjetuje Anabel Kingsley iz kompanije za njegu kose Philip Kingsley.

Također ističe da je bolje šampon fokusirati na tjeme, a ne na vrhove, jer će ionako sav šampon curiti s tjemena na vrhove.

- Za srednju dužinu kose predlažem šampona u veličini male kovanice na dlanu, od 5 centi, a za duge nešto više - savjetuje Michael Shaun Corby iz kompanije za njegu kose Living Proof.

Cure šišaju dečke, dečki šišaju sebe, a nitko od njih nije frizer
Cure šišaju dečke, dečki šišaju sebe, a nitko od njih nije frizer

Za vrlo guste kose predlaže dvostruku količinu šampona i regeneratora od predložene, dok više regeneratora ujedno predlaže za one nježne, ispucale lasi jer će on zaključati vlagu u kosi.

Kako biste sačuvali kreme i formule za njegu kože, naročito kad je riječ o anti-age formulama s retinolom i vitaminom C, treba ih maknuti s direktnog sunca.

- Vitamin C je vrlo nestabilna molekula koja se lako razlaže i time njezina aktivnost prestaje - tumači kemičarka Nausheen Qureshi i osnivačica beauty brenda Elequra Skincare.

Tri dermatologice otkrile svoje dnevne i večernje beauty rutine
Tri dermatologice otkrile svoje dnevne i večernje beauty rutine

Predlaže da ovih dana smanjimo korištenje čistača, pošto se ne šminkamo kao inače.

- Možete na primjer uštedjeti na čistačima, koristite ih manje, naročito ako ne koristite make-up i ne idete van, pa vam ni onečišćenje zraka toliko ne škodi - predlaže Qureshi.

Otkriva i da nam treba manje seruma u jednom nanašanju, ako prije toga očistimo lice jer serum idealno ulazi u super-čistu kožu.

Parfemima također nije mjesto na suncu te je najbolje spremiti ih u mračni ormarić.

- Molekule parfema sunce uništava čime formula mijenja miris, najbolje je držati ih u zatvorenom mjestu - savjetuje Sarah Rotheram, direktorica parfemske kompanije Miller Harris.

Za najefikasniju aplikaciju, predlaže sprejanje na čistu kožu, koja će dobro razviti mirisne note.

Kako njegovati ekstenzije kose kad ne možete otići do frizera
Kako njegovati ekstenzije kose kad ne možete otići do frizera

- Mirisi najviše hlape na suhoj koži, pa će vaš parfem dulje trajati ako ga stavite na vlažnu kožu i onu koja je dobro najhranjena. Zato su idealne kombinacije kreme za tijelo i parfema - ističe Rotheram.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kućne obrve: Kako ih srediti a da ne napravimo mega grešku?

POGLEDAJTE VIDEO Tatik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa ...