Lifestyle

Komentari 163

Top razlozi i izlike: Evo kako se žene, i zašto, 'izvlače' od seksa

Top razlozi i izlike: Evo kako se žene, i zašto, 'izvlače' od seksa

Dok muškarci najčešće odbijaju seks zbog slabljenja libida, manjka samopouzdanja, stresa i umora, žene to čine i iz tih ali ponekad i kompleksnijih razloga

Skoro sve žene su barem jednom odbile seks s riječima 'imam glavobolju', makar ih glava uopće nije boljela, a među najkorištenijim izlikama koje pripadnice ženskog spola koriste kako bi izbjegle seks sa svojom boljom polovicom spadaju i umor, bol u trbuhu, nadutost, 'ženski problemi', kao i film na TV-u....

POGLEDAJTE VIDEO: Seks ljudi s invaliditetom

Iako se ženama tradicionalno pripisuje da one češće izbjegavaju seks, danas čak 62 posto muškaraca tvrdi kako smatraju da su njihove partnerice češće raspoložene za seks nego oni sami, piše Daily Mail.

Dok muškarci najčešće odbijaju seks zbog slabljenja libida, manjka samopouzdanja, stresa i umora, žene to čine i iz tih ali ponekad i kompleksnijih razloga. Ovo su četiri najčešća:

Nezadovoljstvo

Ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg žene uskraćuju seks. Dok su muškarci većinom ti koji misle da se svaki nesporazum može riješiti u krevetu, nezadovoljnoj, povrijeđenoj ili ljutoj ženi seks najčešće ne pada na pamet.

Ženama je teže odvojiti osjećaje od samog seksualnog čina - a teško je ljubiti nekoga koga bi u datom trenutku radije zadavile. 

Kažnjava

Nastavno na nezadovoljstvo i ljutnju, mnoge žene će nakon zamjeranja i svađe pristanak na seks doživjeti kao kapitulaciju, odnosno prešutni pristanak završetka svađe. Rijetko koja će na to pristati jer će se osjećati da njihova ljutnja na nešto što je partner napravio ili rekao neće biti ozbiljno shvaćene, već da će se to pripisati 'ženskom zvocanju'.

Postoje žene koje, mada to i muškarci čine u manjoj mjeri, ucjenjuju i manipuliraju sa seksom. To znači da će seks prezentirati kao nagradu - 'tu je ako si bio dobar, inače ništa od njega', piše AskMen

Nije zadovoljna seksom

Seksualna rutina odnosno predvidljiv scenarij seksa, partnerov egoizam u krevetu usmjeren isključivo na njegovo vlastito zadovoljstvo, seks bez predigre ili onaj koji se svodi samo na mehaniku - česti su razlozi koji će žene ohladiti od seksa. 

Ako je višekratno iznosila takve pritužbe, nije ništa čudno odluči li svesti seks na najmanju moguću mjeru.

Posljedice

Izbjegavanje seksa najčešće rezultira i izbjegavanjem ostalih fizičkih intimnosti u odnosu, što pak može imati poguban utjecaj na odnos.

Bračni savjetnici predlažu da se pitanje odbijanja seksa i razlozi za to moraju što prije utvrditi, osobito ako se takva situacija često ponavlja ili je kontinuirana. Nezadovoljstvo seksualnim dijelom odnosa za svakog je drugog čovjeka razlog zbog kojeg bi se odlučio na razvod, pokazuju studije.

Najčitaniji članci