Lifestyle

Komentari 0

Top savjeti kako održavati neprianjajuće tave - da potraju

Top savjeti kako održavati neprianjajuće tave - da potraju

Svi koji kuhaju znaju da im je u kolekciji kuhinjskih alata potrebna dobra tava na kojoj se neće ništa ljepiti. Izvrsne su za sve, ali djeluju samo ako je premaz u dobrom stanju

Consumer Reports otkriva nekoliko jednostavnih savjeta kako održavati svoje neprianjajuće tave da što duže traju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jednom kad se premaz ogrebe, hrana će se zalijepiti za površinu i tavu će biti teže očistiti. Koristite drveni, silikonski ili plastični pribor, a nikako metalni. Drugo posuđe također nikada nemojte stavljati na ovakve tave jer je mogu oštetiti. Ako već morate onda ih zaštite krpom ili malim ručnikom.

Još jedan krivac koji može oštetiti vaše neprianjajuće tave je sprej za kuhanje. Ako želite da vam tave dulje traju, nemojte ih koristiti na njima. Ovakvi sprejevi mogu se zalijepiti za površinu koja se ne lijepi i s vremenom ta nakupina može uzrokovati da se hrana lijepi na njoj.

shutterstock

Vruću tavu koja se ne lijepi nemojte potapati u hladnu vodu. Mogu se iskriviti, a iskrivljena tava neće pravilno 'sjesti' na plamenik ili se ravnomjerno zagrijati.

Čelične žice nikada ne koristite za čišćenje ovakvih tava. Također, nemojte očekivati ​​da će vaša tava koja se ne lijepi trajati generacijama. Premaz će se na kraju istrošiti i morat ćete je zamijeniti, piše KSAT

Najčitaniji članci