Lifestyle

Komentari 0

Topla čokolada na top tri načina

Topla čokolada na top tri načina

Vruća čokolada može se napraviti na puno ukusnih načina, a mi vam donosimo - na francuski, u Red Velvet varijanti te sa bijelom čokoladom i sljezovim kolačićima

Francuska vruća čokolada je bogata i kremasta, a oni koji su je kušali kažu kako taj fini, duboki, raskošan okus ne mogu zaboraviti. U nju se dodaje i kava koja pojačava okus čokolade.

Tu je i recept za fantastičnu Red Velvet vruću čokoladu u koju se stavlja i malo likera od maline. Treći recept je za bijelu vruću čokoladu koja se poslužuje sa sljezovim kolačićima.

Francuska vruća čokolada

Sastojci za 2 velike šalice ili 4 manje:

Priprema:

U loncu pomiješajte punomasno mlijeko, vrhnje, šećer i espresso pa pripremajte na srednje jakoj vatri dok se oko rubova ne pojave mali mjehurići. Nemojte dopustiti da smjesa zakuha. Uklonite sa štednjaka pa ubacite usitnjenu čokoladu i miješajte dok se posve ne otopi. 

Ako je potrebno stavite još malo na štednjak, na laganu vatru da se čokolada posve otopi i sjedini s ostatkom. Poslužite toplo uz dodatak izdašne količine šlaga, prenosi wellplated.com.

Red Velvet vruća čokolada

Sastojci za dvije šalice:

Postupak:

Stavite čokoladu, mlijeko, vrhnje i mješavinu za kolače u lonac pa kuhajte na srednje laganoj vatri uz stalno miješanje, dok se ne zagrije. Potom dodajte liker od malina i ulijte u šalice. Ako vam je vruća čokolada previše gusta, dodajte malo toplog mlijeka, prenosi showmetheyummy.com.

Bijela topla čokolada

Sastojci za 4 šalice:

Postupak:

U lonac stavite mlijeko, čokoladu, vaniliju i sol pa kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi, a smjesa ne postane glatka. Potom ulijte u šalice, na vrh stavite sljezovih kolačića i poslužite odmah, prenosi celebratingsweets.com.

Najčitaniji članci