Zašto se ne bi malo poigrali u kuhinji i napravili fine pogačice od čvaraka? Čvarkuše su tradicionalno slavonsko jelo, čiji recept se prenosio s koljena na koljeno
Lifestyle
Komentari 17
Zašto se ne bi malo poigrali u kuhinji i napravili fine pogačice od čvaraka? Čvarkuše su tradicionalno slavonsko jelo, čiji recept se prenosio s koljena na koljeno
Kvasac rastopite u malo mlijeka i pustite da se diže 15 do 20 minuta.
Zatim umiješajte tijesto od svih sastojaka i pustite da odstoji oko pola sata.
Izvaljajte tijesto i presavijte: lijevu stranu na desno, desnu nalijevo, donji kraj gore i gornji kraj dolje. Tako presavijte tri puta, s tim da tijesto između miruje po 15 minuta.
Četvrti put razvaljajte tijesto na debljinu palca i režite čašom.
Odozgo nožem zarežite uzduž i poprijeko da dobijete mrežicu, premažite s jajetom i pecite 20-ak minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+