Lifestyle

Komentari 1

Torta od jagoda, sira i vrhnja

Torta od jagoda, sira i vrhnja

Postupak nije kompliciran, a torta se jede rashlađena. Jagoda je na tržnicama sve više pa iskoristite to i napravite fini desert od jagoda koji je gotov za manje od sat vremena.

Sastojci:

Za podlogu:

Za nadjev:

Postupak:

Izmiksajte žumanjke s dvije žlice tople vode i pola navedene količine kristalnog šećera, dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, pa ga umiješajte u smjesu žumanjaka.

Potom polako umiješajte brašno prethodno pomiješano sa škrobnim brašnom i praškom za prašak za pecivo. Smjesu uspite u maslacem premazan kalup i pecite na 200°C nekih 20 do 25 minuta.

Ostavite biskvit da se dobro ohladi pa ga prerežite tako da dobijete dvije kore.

Krenite s pripremom kreme.

Žumanjke i šećer skuhajte na pari pa umiješajte želatinu. U ohlađenu kremu potom dodajte izmiksano slatko vrhnje. Posebno pomiješajte šećer, sir i limunov sok pa to sjedinite sa smjesom od žumanjaka i slatkog vrhnja.

Na dno kalupa stavite jedan dio biskvita, premažite ga s malo kreme, ravnomjerno u krug posložite i utisnite polovice jagoda, te na njih posložite preostalu kremu. Stavite drugu koru pa tortu smjestite u hladnjak da se krema stegne.

Prije posluživanja uklonite kalup i pospite tortu šećerom u prahu.

Najčitaniji članci