Treba li nam uistinu sav taj make-up koji stalno gomilamo? | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Treba li nam uistinu sav taj make-up koji stalno gomilamo?

U doba izolacije i ostanka kod kuće očito postaje da svega imamo previše, među ostalom i šminke koju konstantno natrpavamo, prateći svaki novi beauty trend i kolekcije brojnih brendova

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Higijena kistova: Koliko često i kako bismo ih trebali čistiti?

Istraživanje iz 2018. otkrilo je da žene iz Velike Britanije mjesečno troše 482 funte (4136 kuna) na šminku, što je očito previše, a situacija je slična posvuda jer make-up kuće konstantno lansiraju neke novitete koji privlače kupce iz dana u dan.

- Važno je znati koje proizvode stvarno koristite, a koje zapravo ne trebate. Lako je i dešava se svima nama da nakrcamo make-up kolekciju u vlastitom domu te padnemo pod utjecaj čim vidimo novi trend, novu kolekciju ili novu nijansu ruža. No, realno je da na svakodnevnoj bazi koristimo tek par proizvoda i da nam ne treba puno toga - istaknula je profesionalna organizatorica Vicky Silverthorn za magazin Stylist.

Razmislite - koliko dugo imate neki proizvod?

- Za svaki proizvod koji imate morate znati koliko dugo ga imate, probajte njegov miris i provjerite teksturu, je li se promijenila. Iako zvuči užasno, na svakom od njih puno je bakterija, što se nadovezuje na našu svakodnevnu higijenu i utjecaj na kožu - ističe Silverthorn.

Predlaže dvije web stranice na kojima možete provjeriti datum proizvodnje make-up proizvoda, to su checkfresh.com i checkcosmetic.net, prema broju koji se nalazi na pakiranju.

Budite realni - što doista koristite?

- Umjesto pravila po kojemu ćete baciti ono što niste koristili neko vrijeme, predlažem da budete realni i shvatite što ne koristite, da ste bacili novac i da nećete raditi takve greške - savjetuje stručnjakinja.

Kad to shvatite, sljedeći put u shoppingu ćete zaobići te proizvode. Najbolje su boje koje vam odgovaraju, a ne svaki trend na koji naiđete.

Donirajte proizvode koje ne koristite

- Nerijetko se desi da kod kuće imamo neke još neotvorene proizvode. Predlažem da ih donirate onima kojima je to potrebno, ženskim udrugama i slično - predlaže Silverthorn.

Zna nam se desiti da kupimo nijansu koja na kraju ne odgovara ili nam se zapravo ne sviđa, pa ti proizvodi samo zauzimaju mjesta.

Pobrinite se da nećete krcati šminku opet i opet

Sljedeći put, kad vidite nešto novo u drogeriji ili parfumeriji, sjetite se imate li kod kuće već nešto slično. Nema smisla kupovati dva ili tri pudera odjednom ili imati 20 nijansi sjenila i ruževa.

- OK je nešto probati, no kupite jedino ako vam uistinu treba. Ako ostajete bez omiljene formule ili ste potrošili maskaru, rumenilo ili ruž. Bolje ćete se osjećati, neće vas peći savjest - zaključuje Silverthorn.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Higijena kistova: Koliko često i kako bismo ih trebali čistiti?

POGLEDAJTE VIDEO s Tarikom Filipovićem: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:48
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Evo koji znakovi Zodijaka imaju sreće u životu, a koji baš i ne
KOME JE SVE LAKO, A KOME BORBA

Evo koji znakovi Zodijaka imaju sreće u životu, a koji baš i ne

Dok nekim horoskopskim znakovima kao da sve ide od ruke i stvari im se u životu slažu baš prema njihovim planovima i potrebama, onim drugima svaki je korak teška borba

Njoj je 68, a dečku 28: 'Nismo se još vidjeli uživo, ali volimo se, šaljem mu novac i poklone'
NEDAVNO JU JE I ZAPROSIO

Njoj je 68, a dečku 28: 'Nismo se još vidjeli uživo, ali volimo se, šaljem mu novac i poklone'

Kad žena u sedmom desetljeću prizna da šalje novac muškarcu kojeg nikad nije upoznala, a on je mlađi od nje čak 40 godina, to će zasigurno izazvati reakcije
Dobitnice maturalnih haljina: Klara, Lucija, Petra, Jana i Sara su zablistale na svoj veliki dan
VELIKI NAGRADNI NATJEČAJ 24SATA

Dobitnice maturalnih haljina: Klara, Lucija, Petra, Jana i Sara su zablistale na svoj veliki dan

U suradnji s dizajnerima Zoranom Mrvošem i Ivicom Skokom te brendovima Krie Design, Daniella Maleza i Duchess, 24sata je darovao pet posebnih haljina posebnim djevojkama