Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Trener supermodela: Uže i pravi sport alati su za vitkost

Trener supermodela: Uže i pravi sport alati su za vitkost
1

Svaka ima svoj faktor Karlie Kloss uživa u jogi, Alessandra Ambrosio i Lily Aldridge plešu balet, a Adriana Lima redovito boksa, a njihove tajne otkriva slavni trener

VIDEO

Bivši profesionalni boksač Michael Olajide Jr. osobni je trener Adriane Lime, Doutzen Kroes i mnogih drugih anđelica, a u svojoj knjizi ‘Sleekify’ otkrio je kako postići savršeno anđeosko tijelo.

Zamislite da ste sportaš i vježbat ćete kao oni

Stvar je vrlo jednostavna. Ako radite i vježbate poput profesionalnih sportaša, izgledat ćete kao oni. Uz to, trening neće biti dosadan poput dizanja utega i ostalih monotonih aktivnosti, a rezultati sigurno neće izostati, tvrdi fitness trener Michael Olajide Jr. Trening koji su testirale anđelice je tzv. Shadow boks u kojem boksač vježba sam bez suparnika praktički udarajući zrak. 

- To je odlično jer možete napraviti kondicioni trening boksača poput preskakanja užeta, trbušnjake, ali i sklekove. Ako to nije za vas, krenite na balet, cycling ili trčanje - savjetuje trener Olajide. 

Ne zaboravite motivirajuću glazbu

Glavno pravilo za odabir glazbe je da zadnja pjesma na playlisti mora biti najefektnija - tvrdi Michael Olajide. Tijekom treninga je bitno da se usredotočite na izvođenje vježbi, ali ne smijete zaboraviti na glazbu. Adriana Lima vježba uz elektroničku glazbu, Doutzen Kroes uz elektroničku glazbu i house, dok drugi modeli preferiraju hip-hop.

- Glazba vas mora motivirati kroz cijeli trening jer je tako vježbanje puno lakše - smatra. 

Stvorite naviku

Nije bitno koliko dugo vježbate, bitno je da ono postane vaša dnevna rutina, savjetuje trener Viktorijinih anđela.

Smatra da se to može postići vježbajući šest dana u tjednu. 

- Vježbajte većinom kardio vježbe jer je zdrav protok krvi u tijelu lijek za većinu toga što nas muči, a kardio je najvažnija osnova za zdravo i lijepo tijelo - ističe Michael Olajide Jr.

Vježbanje boksa

Doutzen obožava balet i vježba boks, a Adriana trenira poput profesionalnih boksača. Mislim da boks daje nevjerojatne rezultate. To je spartanski trening u kojem trenirate um, ali i tijelo i to je razlog zašto uživaju u njemu, tvrdi Olajide Jr. Smatra da svojim treninzima Viktorijini anđeli šalju zdravu poruku mladima o neizgladnjivanju. Kaže da je trening zahtjevan, ali je dovoljno usavršiti preskakanje užeta.

- Ne postoji alat koji može toliko istopiti kalorije i lijepo oblikovati tijelo kao što je uže - kaže. Dodaje da uže mora biti toliko dugo da kad s obje noge stanete na sredinu, ručke moraju dosegnuti pazuhe.

I kod vježbanja se suprotnosti privlače

Ako ste energični, naučite biti smireni. Učinite nešto potpuno suprotno i upišite jogu. Ako ste jogi u srcu, isprobajte treninge snage ili cycling. Izazovite sami sebe.

Savjeti anđelica: Boksom do lijepih, vretenastih mišića i manje stresa 

Znala sam da želim dobro izgledati, ali i biti zdrava. Zato sam isprobavala sve od joge, aerobika pa do stepa, a onda sam otkrila boks, rekla je Adriana Lima. 

PA/Pixsell

Već deset godina redovito trenira boks i tvrdi da joj je upravo taj sport postao strast.

- Obožavam što je trening intenzivan, a i najbolji je oblik kardia. Oblikuje sve mišiće, a ne izgledam nabildano - govori Adriana Lima.

Boksom utječemo na snagu, brzinu, izdržljivost i koordinaciju. 

- Udarcima na vreću ili fokuser, osim što oblikujete mišiće gornjeg dijela tijela (ruke, ramena, gornji dio leđa), povećavate gustoću kostiju, ali i izbacujete nagomilani stres bez da nekoga ozlijedite - govori kineziologica Iva Vratić Cindrić.

Za razliku od Lime, Alessandra Ambrosio i Lily Aldridge godinama su vjerne baletu.

- To je odlično i učinkovito vježbanje. I radi čuda za guzu - objašnjava Lily Aldridge. 

Osim baleta, redovito vježba jogu i pilates na reformer spravama, baš kao Karlie Kloss koja se nedavno oprostila od titule Victorijine anđelice.

- Nema isprika za nevježbanje - uvjerena je Kloss koja uz svoj pretrpani raspored redovito trči, vježba u teretani, ali i vježba pilates na reformer spravama.

PR fotografije

- Pilates vježbe su izvrsne jer neagresivno oblikuju tijelo, a jačaju i istežu mišiće što ih čini vretenastim - kaže Vratić Cindrić.

Za reviju se spremaju plešući balet dva puta po dva sata na dan

Supermodeli se kunu u Ballet Beautiful. Treniraju ga cijelu godinu, a mjesec dana prije revije Victoria’s Secreta vježbaju  dva puta na dan po dva sata. Baletnim vježbama, kažu, izdužuju mišiće, a ne “pumpaju” ih i zato im je neobilazni dio fitness rutine. U baletu se pretežno izvode varijacije vježbi s čučnjevima i pokretima ruku, pa se tim vježbama najbolje oblikuju mišići ruku, guza, bedra, noge i središnji dio tijela, tzv. core.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije