Lifestyle

Komentari 5

Tri brza i jednostavna recepta s tikvicama: Juha, tjestenina...

Osim što su bogatog okusa, tikvice su dobre i za zdravlje. Snižavaju kolesterol, bogate su C i A vitaminima te folnom kiselinom. Donosimo tri brza recepta s ovom svestranom namirnicom

1. Tjestenina u umaku od tikvica

Sastojci:

Priprema: 

Pirjajte sitno sjeckani luk na maslinovom ulju uz povremeno miješanje, dok ne dobije zlatnu boju.

Dodajte protisnuti češnjak, sjeckanu mentu i peršin, te popržite nekoliko minuta uz miješanje.

Dodajte ploške tikvica i ribanu limunovu koricu. Pirjajte oko sedam minuta dok tikvice ne omekšaju,. Posolite i popaprite, te uklonite s vatre.

Skuhajte tjesteninu "al dente", ocijedite i premjestite u posudu za posluživanje. 

Prelijte tikvice preko tjestenine i promiješajte. Posipajte parmezanom i odmah poslužite. 

2. Rezanci od tikvica

Sastojci:

Priprema:

Izrežite krajeve tikvica. Stavite tikvice u uspravan položaj na dasku za rezanje. Spiralnim rezačem za povrće napravite rezance.

Narežite rajčice. Zagrijte maslinovo ulje pa dodajte sjeckani češnjak i prstohvat mljevene crvene paprike. Pirjajte oko minutu dok češnjak ne krene ispuštati miris.

Dodajte tikvice i rajčice i kuhajte oko pet minuta dok povrće ne omekša, posolite I popaprite. Rezance odmah poslužite i ukrasite s izribanim feta sirom.

Zelena juha

Sastojci:

Priprema:

Leću ostavite u vodi barem sat vremena, a najbolje preko noći. Potom ju stavite u posudu za kuhanje sa šalicom i pol vode i malo soli. Pustite da voda zavrije, smanjite vatru I kuhajte dok ne bude al dente pa ocijedite.

Na maslinovom ulju popržite luk I češnjak, a zatim smanjite vatru i pustite da se pirjaju dok ne omekšaju. Dodajte sjeckanu tikvicu I zalijte vodom. Kuhajte oko 20 minuta.

Ubacite šaku mente, sol i papar pa izblendajte. Leću začinite limunovim sokom i malo maslinovog ulja. Kada ste dobili željenu gustoću juhe, servirajte ju u zdjelice i dodajte žlicu leće.

 

VIDI OVO: 11 slika koje će te u potpunosti izluditi!

Najčitaniji članci