Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Tri brza i zdrava ljetna ručka: Varivo, složenac, tarte flambée

Ljeto je sezona s različitim svježim voćem i povrćem, pa zašto ne iskoristiti i obogatiti meni s novim zdravim i salsnim jelima? Donosimo tri recepta za brze i lagane ljetne obroke...

Foto: Canva

1. Zdrave mahune na mediternaski

Sastojci:

  •  1/2 kg mahuna
  • pileća prsa
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • sezamove sjemenke

Mediteranski preljev:

  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 2 žličice soka od limuna
  • 2 češnja češnjaka
  • morska sol, papar 

Foto: 24sata/24sata

Priprema: 

Nasjeckajte češnjak i ostavite ga da odstoji barem pet minuta.

Odrežite krajeve mahuna i kuhajte ih na pari nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Vilicom provjerite jesu li gotove.

Dok su još tople, pospite ih preostalim sastojcima.

Pileća prsa ispecite na maslinovu ulju I začinite solju i paprom te dodajte mahunama. Pospite sezamom. 

2. Složenac od patlidžana

Sastojci:

  • veći patlidžan
  • veća tikvica
  • 2 pakiranja mozzarelle
  • 200 ml umaka od rajčice
  • 2 režnja češnjaka
  • topivi sir po želji 
  • origano
  • bosiljak
  • sol, papar 

Foto: 24sata/24sata

Priprema: 

Patlidžan i tikvicu nasjeckajte na kolutiće, posolite ih i pustite da stoje barem 20 minuta. Kad su otpustili vodu, obrišite ih papirnatim ručnicima.

Umak od rajčice začinite svježim bosiljkom i origanom, dodajte protisnute režnjeve češnjaka, sol i papar.

Dno posude za pečenje premažite umakom, a zatim složite sloj tikvica, sloj patlidžana i sloj mozzarelle.

Između svakog sloja dodajte žličicu umaka od rajčice. Složenac pospite mozzarellom i drugim sirevima po želji.

Pecite na 180°C oko pola sata.

3. Tarte flambée s maslinama i rajčicama

Sastojci:

  • 450 g gotovog tijesta za pizzu
  • 200 g slanine
  • 2 luka
  • sol, papar
  • 1/2 šalice crème fraîchea ili milerama
  • jaje
  • 100 g ribane gaude
  • šalica maslina
  • 2 rajčice
  • listići bosiljka 

Foto: 24sata/24sata

Priprema:

Razvaljajte tijesto i stavite ga u pećnicu na 250°c oko osam minuta.

Pomiješajte mileram, jaje i gaudu pa time premažite tijesto.

Nasjeckajte masline i pospite ih po tijestu.

Prepržite slaninu u dobro ugrijanoj tavi i pospite preko tijesta. Pecite pet minuta.

Prije posluživanja preko tarta poredajte narezane rajčice. Pospite bosiljkom i poslužite. 

VIDI OVO: Krvavi mjesec znači smak svijeta?

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message