Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Trik kako bez puno muke očistiti četku usisavača od dlaka: 'Uzmite dobre škare i režite'

Trik kako bez puno muke očistiti četku usisavača od dlaka: 'Uzmite dobre škare i režite'

Nečistoća, prašina i kosa sprečavaju okretanje četke od usisavača, ali čišćenje je lakše nego što mislite. Trebate samo odvojiti četku od usisavača i razrezati niti koje su zapele za nju

Usisavači se mogu začepiti ako prljavština zapne u crijevu ili kada je spremnik prepun, ali većinu začepljenja lako je riješiti redovitim pražnjenjem usisavača. Kosa i ostale niti se mogu lako omotati oko četke za usisavanje i ograničiti njezino kretanje, što može uzrokovati kvar na usisavaču. Iako na prvi pogled može izgledati komplicirano raspetljati taj nered, puno je lakše nego što mislite.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Pokretanje videa ...

Kako ukloniti vakuumsku četku?

Najbolji način za čišćenje vakuumske četke je da ju uklonite. Nažalost, ne postoji univerzalni usisavač, tako da uklanjanje četke ovisi o marki usisavača. Nekima je potrebno ukloniti donju rešetku koja okružuje četku; drugi imaju prikladnu polugu za povlačenje ili gumb koji otvara pretinac sa strane kako bi uklonili četku za čišćenje. Većina modernih usisavača ima takvu mogućnost.

Argan je tekuće zlato za kosu: Pogodno je za sve tipove lasi
Argan je tekuće zlato za kosu: Pogodno je za sve tipove lasi

Kako očistiti četku?

Kada uklonite četku, čišćenje je poprilično jednostavno, tvrdi TikTok korisnica @vaneamaro91. Uzmite dobre škare i režite po dužini četke, ali pazite da ne biste odrezali niti s četke. Nakon što kosa i zamršene čestice popuste, rukama razdvojite komade i očistite četku od otpadaka (možete nositi rukavice ako ste gadljivi).

Za dublje čišćenje koristite četku za čišćenje, deterdžent i malo bijelog octa. Nakon što uklonite što više dlaka i prljavštine, potopite četku u toplu vodu pomiješanu s deterdžentom i četkom za čišćenje uđite u teže dostupne dijelove kako biste uklonili tvrdoglavu prljavštinu.

Imate prijatelja koji stalno kuka i opterećuje vas? Prebacite odgovornost njemu na ramena
Imate prijatelja koji stalno kuka i opterećuje vas? Prebacite odgovornost njemu na ramena

Kad završite, obrišite četku razrijeđenim bijelim octom, što će vam pomoći dezinficirati ju i ukloniti prljavštinu koja se zalijepila za nju. Obrišite ju krpom od mikrovlakana i provjerite je li četka potpuno suha prije ponovnog postavljanja u usisavač. Nakon ovog postupka vaš usisavač će raditi kao nov, prenosi Lifehacker.