Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Trik kako da zelena salata duže ostane svježa i fino hrskava

Trik kako da zelena salata duže ostane svježa i fino hrskava

Ukoliko su listovi pomalo obješeni i uvenuli, prije jela je ostavite u hladnoj vodi i promatrajte kako brzo će joj se vratiti svježina i hrskavost. Od viška salate možete napraviti varivo

VIDEO

Velika je greška ostaviti zelenu salatu u plastičnoj ambalaži, vrećici ili zatvorenoj posudi jer će brzo početi trunuti. Važno je da do nje dolazi zrak i vlaga polako isparava.

POGLEDAJTE VIDEO Novi trendovi u prehrani:

Pokretanje videa...

01:12

Mnoge domaćice služe se jednim odličnim trikom kako produljiti svježinu, a time i vijek salati. Odmah nakon kupovine omotajte je papirnatim ubrusom i stavite tako u hladnjak. Ukoliko u njoj nema previše vlage, tada taj ubrus malo poškropite vodom. Na taj način će imati i dovoljno vlage da se ne počne sušiti, a i isto vrijeme će višak isparavati čime se sprječava truljenje.

Na ovaj način salata može ostati svježa do pet dana. Samo u tom slučaju tu i tamo promijenite papirnati ubrus novim, prenosi mentalfloss.com.

Također, ukoliko su listovi pomalo obješeni i uvenuli, prije jela je ostavite u hladnoj vodi i promatrajte kako brzo će joj se vratiti svježina i hrskavost.

Temelji su mnogih jela: Naučite napraviti 5 osnovnih umaka
Temelji su mnogih jela: Naučite napraviti 5 osnovnih umaka

Svježe začinsko bilje mekane strukture, poput peršina, uvijek čuvajte u frižideru u čaši u koju ste stavili vode u visini dva i pol centimetra. Na taj način će trajati dulje, jer neće tako brzo uvenuti. Na isti način neki čuvaju i mladi luk.

Drvenasto začinsko bilje poput ružmarina ili timijana čuva se na drugačiji način. Njih treba zamotati u navlažen list papirnatog kuhinjskog ubrusa, staviti tako u vrećicu i zatvoriti.

Imate li viška zelene salate - napravite varivo

Radi se o starom receptu iz naših krajeva koji smo pronašli u 'Knjizi za svaku ženu'. Izdana je 1952. godine u Zagrebu, a recept donosimo originalnim riječima.

  • Sastojci: 8 glavica zelene salate, 2 litre mlijeka, sirutke ili stepke, 2 velike žlice soli.
  • Za zapržak: 5 velikih žlica brašna, 4 velike žlice isjeckanog zelenog kopra.
  • Priprema: Salata se čisto opere i očisti te fino nasjecka. Načini svijetli zapržak, stavi kopar, nalij hladno mlijeko i dobro prokuhaj. Stavi isjeckanu salatu i sol, i kuhaj pet minuta. Zatim dodaj malu žlicu octa i vrhnja, i dobro prokuhaj.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'
ŠTO MISLITE O IDEJI?

'Muž i ja spojili smo prezimena i izmislili naše, potpuno novo'

Amerikanci Marcy Donnelly (50) i Chris Buerger (52), spojili su svoja prezimena kada su se vjenčali 2000. godine. Kažu da je počelo kao šala, no na kraju im sve ima smisla
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom