Lifestyle

Komentari 1

Trik kako da zelena salata duže ostane svježa i fino hrskava

Trik kako da zelena salata duže ostane svježa i fino hrskava

Ukoliko su listovi pomalo obješeni i uvenuli, prije jela je ostavite u hladnoj vodi i promatrajte kako brzo će joj se vratiti svježina i hrskavost. Od viška salate možete napraviti varivo

Velika je greška ostaviti zelenu salatu u plastičnoj ambalaži, vrećici ili zatvorenoj posudi jer će brzo početi trunuti. Važno je da do nje dolazi zrak i vlaga polako isparava.

POGLEDAJTE VIDEO Novi trendovi u prehrani:

Mnoge domaćice služe se jednim odličnim trikom kako produljiti svježinu, a time i vijek salati. Odmah nakon kupovine omotajte je papirnatim ubrusom i stavite tako u hladnjak. Ukoliko u njoj nema previše vlage, tada taj ubrus malo poškropite vodom. Na taj način će imati i dovoljno vlage da se ne počne sušiti, a i isto vrijeme će višak isparavati čime se sprječava truljenje.

Na ovaj način salata može ostati svježa do pet dana. Samo u tom slučaju tu i tamo promijenite papirnati ubrus novim, prenosi mentalfloss.com.

Također, ukoliko su listovi pomalo obješeni i uvenuli, prije jela je ostavite u hladnoj vodi i promatrajte kako brzo će joj se vratiti svježina i hrskavost.

Svježe začinsko bilje mekane strukture, poput peršina, uvijek čuvajte u frižideru u čaši u koju ste stavili vode u visini dva i pol centimetra. Na taj način će trajati dulje, jer neće tako brzo uvenuti. Na isti način neki čuvaju i mladi luk.

Drvenasto začinsko bilje poput ružmarina ili timijana čuva se na drugačiji način. Njih treba zamotati u navlažen list papirnatog kuhinjskog ubrusa, staviti tako u vrećicu i zatvoriti.

Imate li viška zelene salate - napravite varivo

Radi se o starom receptu iz naših krajeva koji smo pronašli u 'Knjizi za svaku ženu'. Izdana je 1952. godine u Zagrebu, a recept donosimo originalnim riječima.

Najčitaniji članci