Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

Trik kako posvijetliti kosu sa cimetom - i to za čak 3 nijanse

Trik kako posvijetliti kosu sa cimetom - i to za čak 3 nijanse
1

Ovo je odlična alternativa skupim i štetnim bojama za kosu, a rezultat je fantastičan. Osim što može postati svjetlija kao nakon mora i sunca, kosa će izgledati i vidno zdravija

VIDEO

Osim što će kosa postati svjetlija, bit će i mekanija te sjajnija, a i mirisat će predivno. Ova metoda posvjetljivanja namijenjena je svjetlo smeđoj i plavoj kosi, rezultati su tada najbolji - kosa je svjetlija dvije do tri nijanse. Također, bolji je izbor od klasičnih farbi jer ne oštećuje kosu.

Cimet će posvijetliti i kosu tamnije boje, ali tada tretman treba ponoviti više puta. Ponekad rezultat i izostane, a to ovisi o strukturi vlasi i boji, prenosi Atma.

Trik sa cjediljkom i fenom: Za fantastičnu, ženstvenu frizuru
Trik sa cjediljkom i fenom: Za fantastičnu, ženstvenu frizuru

Recept za masku od cimeta, količina za dugu kosu:

Sastojci:

  • 3 žlice cimeta
  • 3 žlice meda
  • 5 žlica balzama za kosu

Postupak:

Pomiješajte med i cimet da se dobro povežu pa u tu smjesu dodajte balzam. Maska se nanosi na čistu, osušenu kosu. Želite li dobiti učinak pramenova, tada kosu podijelite pa smjesu nanesite samo vanjski dio kose - u tom slučaju boja će posvijetliti kao da ste bili na moru i suncu.

Pazite da vam smjesa ne ostane na licu i ne utrljavajte je u vlasište, da ne bi došlo do iritacije kože.

Nakon nanošenja maske, kosu omotajte najlonom pa ručnikom kako bi bilo toplo. Ručnik maknite nakon pola sata, a maska pod najlonom neka ostane na glavi još 4 do pet sati. Na kraju isperite toplom vodom. 

I ne zaboravite, ova maska namijenjena je posvjetljivanju prirodne boje kose, ne one koja je pobojana.

Cimet pomaže kod mnogih tegoba

*Napomena: Cejlonski cimet je puno učinkovitiji od klasičnog koji obično stavljamo u kolače.

Liječi gripu i želučane tegobe 

Cimet uništava bakterije u crijevima pa čak i teške primjerke poput E. coli. Imate li gripu ili probleme sa želucem, prokuhajte žličicu cejlonskog cimeta u šalici i pol vode - neka kipi polako 15 do 25 minuta. Potom neka odstoji još 15-tak minuta, mijenjat će boju od blijedo žute do zlatno crvene. Tu tekućinu popijte.

Neutralizira smradove 

Cimet ima je topao, ugodan miris, a kako ubija bakterije, uništit će i one koje uzrokuju smrad u vašem domu. Jednostavno stavite cimetovu koru u vrelu vodu i pustite da se para širi prostorom. Nakon pola sata smrad će nestati.

Fotolia

Ubrzava metabolizam 

Želite li izgubiti pokoji kilogram viška, češće jedite cimet. On ubrzava rad metabolizma, a brzi metabolizam znači i lakši gubitak težine. Dobro je dodati žličicu cimeta u jutarnju kavu ili njime posuti tost, zobene pahuljice itd., odnosno, dobro ga je uzimati ujutro, prenosi Remedy Daily.

Liječi bolesne desni i uklanja zadah 

Kao što smo rekli, cimet ima dobra antibakterijska svojstva pa tako liječi i bolesno zubno meso, a uklanja i neugodan zadah iz usta. Promućkajte u ustima smjesu od dvije kapi eteričnog ulja cimeta i žlicu kokosovog ulja. 

Koristan je kod dijabetesa tipa 2 

Cimet pomaže u smanjenju razine šećera u krvi i povećava djelovanje inzulina. Za ljude s dijabetesom tipa 2 stručnjaci preporučuju da dnevno pojedu 1 do 4 grama cimeta.

Odbija kukce 

Miris cimeta kukcima nije ugodan pa bježe od njega. Recimo, mravi će skrenuti sa svojeg puta pospete li ih s malo cimeta. Ili napravite liniju od cimeta na podu, tamo gdje imate problema s ulaskom mrava u kuću, i oni je neće prelaziti. Štapić cimeta možete staviti i u malu vrećicu da bi odjeću zaštitili od moljaca.  

Super trik kako da vam snijeg od bjelanjaka ispadne savršeno
Super trik kako da vam snijeg od bjelanjaka ispadne savršeno

Pomaže kod depresije 

Miris cimeta asocira na Božić, kolače i lijepe uspomene. Uz to, znanstveno je dokazano kako je odličan u borbi protiv crijevnih bakterija koje su povezane s depresijom. Prokuhajte ga u vodi i popijte kao čaj.

Liječi gljivice na noktima 

Onaj tko ih je imao zna koliko te gljivice mogu biti frustrirajuće i koliko ih se teško riješiti. Cimet je odličan u uništavanju gljivica, odnosno ulje od njegovog lišća koje se stavlja direktno na na nokat ujutro i navečer. Uz to, dobro je potopiti stopala u razrijeđeno cimetovo ulje pomiješano s gorkom soli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda
PRONAŠLA I LJUBAV ŽIVOTA

Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda

Djevojčica s Tajlanda, koju su vršnjaci nekoć nazivali 'vučica' i 'majmunsko lice', vjerovala je da je njezino stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života