Lifestyle

Komentari 0

Trik s rižom će očistiti plijesan i bočice od nehrđajućeg čelika

Trik s rižom će očistiti plijesan i bočice od nehrđajućeg čelika

Ekološki osviješteni među nama prelaze s jednokratne na višekratnu, a mnogi su se odmaknuli od onih plastičnih boca za vodu na trajnije rješenje od nehrđajućeg čelika

Isprobajte trik s rižom kako biste očistili boce od nehrđajućeg čelika i uklonili plijesan. Ekološki svjesni pojedinci među nama prelaze s jednokratnih na višekratne, a mnogi su se već odmaknuli od plastičnih boca za vodu na trajnije rješenje od nehrđajućeg čelika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Međutim, jedan od problema s ovim posudama je proces njihovog čišćenja. Iako nehrđajući čelik sadrži manje bakterija od plastike, mokro okruženje boce pića u bilo kojem materijalu čini ga savršenim ambijentom za njihov rast. Studija boca za trkače otkrila je da su one sadržavale 300.000 bakterija, što je deset puta više od prosječne igračke za kućne ljubimce.

Srećom, možete isprati ove štetne bakterije, ali to je ponekad prava muka. Od višestrukog ispiranja do izobličenih četkica za boce; a uvijek imate isti osjećaj da je niste u potpunosti dezinficirali. Sve ovo dovoljno vam je da odaberete opciju koja podrazumijeva bacanje posude u smeće.

Ali jedan zanimljivi trik bi mogao promijeniti vaše mišljenje. Stilistica za interijere iz Sydneya, Anita Birges nedavno je objavila video na TikToku koji pokazuje kako ona čisti svoje boce od nehrđajućeg čelika, koristeći rižu za uklanjanje plijesni.

- Iznenadit ćete se i šokirati količinom plijesni koja se može pronaći unutra - kaže Anita u videu, prije nego što je kameri pokazala svoje nakupine plijesni. Anita zatim u bocu dodaje trećinu šalice riže, malo tekućine za pranje posuđa i pola šalice vode. Nakon što je čvrsto zatvorila poklopac, dobro ju protrese. Ona predlaže korištenje sita za ispuštanje sadržaja i nekoliko ispiranja čistom vodom kako bi se uklonili ostaci. Rezultati govore sami za sebe.

Kada Anita, na kraju, kameri pokaže svježe oprane posude, u njima se ne vidi ni trunka prljavštine. 'Besprijekorno čista boca za vodu, bez plijesni', dodala je. Njezin video sada je pregledan preko 45 tisuća puta, a komentatori su bili oduševljeni i kako je lako izvela nezgodan zadatak.

- Genijalno. Podijeljeno s mojom 24-godišnjom kćeri koja nikad ne čisti svoju bocu s vodom - napisao je jedan komentator. Drugi su spomenuli kako je to gubitak riže, a neki su istaknuli da se boce uopće ne bi smjele ostavljati da postanu pljesnive.

Ako ponovno upotrijebite rižu za dubinsko čišćenje više boca odjednom, najbolje ćete iskoristiti ono što imate. Nema potrebe osuđivati ljude zbog obavljanja zadataka na način koji je najbolji za njih. Ako ovo funkcionira za bilo koga, to je sve što je važno.

Najčitaniji članci