Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Trikovi kako odlediti auto ujutro bez muke: '17 godina sam vozač i ovo sam sad prvi put saznao'

Trikovi kako odlediti auto ujutro bez muke: '17 godina sam vozač i ovo sam sad prvi put saznao'

I mudro parkiranje spašava od jutarnjeg struganja leda s vozila. Imate li mogućnosti, parkirajte ga tako da prednji dio bude okrenut na istok i da ga ne zaklanjaju zgrade i kuće

VIDEO

Mnogi su se građani jutros probudili i shvatili da neće tako brzo krenuti na posao jer su im automobili bili okovani ledom, od vjetrobranskih stakala do retrovizora i vrata koja nisu mogli otvoriti tako lako. Stoga, nije na odmet ponoviti nekoliko trikova koji će vam hladna jutra učiniti ugodnijima, jer ćete brže sjesti u vozilo, upaliti grijanje i krenuti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trikovi kako odlediti auto ujutro bez muke: '17 godina sam vozač i ovo sam sad prvi put saznao' 01:32

Na TikToku se pojavio video koji je mnoge začudio, jer u njemu žena pokazuje kako se zapravo koristi strugalica za led kojom čistimo vjetrobransko staklo.

- Ovaj trik za struganje leda naučila sam na TikToku jutros u 6 sati jer nisam mogla spavati - rekla je Lizzy u videu.

U videu pokazuje kako jednom stranom struže po ledu, a potom je strugalicu okrenula na drugu stranu i led je brzo skinula sa stakla.

Vidjevši video, ljudi su u isto vrijeme bili i oduševljen i zbunjeni. 

'17 godina sam vozač i ovo sam sad prvi put saznao.', prokomentirao je netko.

'Ne mogu vjerovati da nisam znala za to.', nadovezala se jedna žena.

Među komentarima uz njezinu objavu našao se i ovaj savjet: 'Najvažniji savjet je da uđete i upalite auto dok to radite. Pustite auto da se zagrije i odmaglite prozore kako biste bili spremni za vožnju', prenosi Mirror.

Trikovi kako brže ujutro odlediti auto

Napravite domaći sprej za brzo odleđivanje

Vrlo je jednostavno. Radi se o tekućini za odleđivanje kojom ćete ujutro pošpricati zaleđena stakla, led će brzo omekšati i lako ćete ga ukloniti, bez mukotrpnog struganja.  

Kako pravilno čistiti predmete od umjetne kože: Jaknu, kauč...
Kako pravilno čistiti predmete od umjetne kože: Jaknu, kauč...

U bocu sa sprejem stavite jednu litru alkohola, decilitar vode i žličicu deterdženta za pranje posuđa. Dobro promućkajte i to je to. Postoji još jedna varijanta - u boci s raspršivačem pomiješajte alkohol i vodu u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode). 

Trik za lakše otvaranje vrata

Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći. A želite li zaštititi vrata od zaleđivanja, da ih ujutro možete bez problema otvoriti, posegnite za nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje.

Pazite gdje parkirate i zaštitite stakla

I mudro parkiranje spašava od jutarnjeg struganja leda s vozila. Imate li mogućnosti, parkirajte ga tako da prednji dio bude okrenut na istok i da ga ne zaklanjaju zgrade i kuće. Na taj način će prve jutarnje zrake polako otapati led na vjetrobranskom staklu pa ćete ujutro prije krenuti na posao. 

I stavljanje kartona na stakla je odličan način prevencije stvaranja leda preko noći. Umjesto kartona možete staviti i stari ručnik.

Trikovi s kojima ćete smanjiti troškove energije dok kuhate
Trikovi s kojima ćete smanjiti troškove energije dok kuhate

Zaštitite brisače i retrovizore

Želite li da se brisači ne zalijepe za zaleđeno stakla, stavite na njih stare čarape. Ili, jednostavno ih dignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalijepiti. 

Vanjski retrovizori na automobilu neće se zalediti ako ih 'zapakirate' u plastične vrećice. Možete ih omotati i gumenom trakom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti