Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Trikovi kako se brzo motivirati i krenuti u akciju - pomažu male nagrade i 'Pomodoro tehnika'

Trikovi kako se brzo motivirati i krenuti u akciju - pomažu male nagrade i 'Pomodoro tehnika'
4

Dok slijedite svoje ciljeve, potrudite se ne gubiti motivaciju. Nekoliko savjeta može vam pomoći održati fokus kako ne biste skrenuli s puta i zaboravili na vlastitu sreću

VIDEO

Stalno si obećavamo da ćemo postati zdraviji, sretniji i uspješniji. Ali motivacija ne traje vječno i umjesto da postignemo svoje ciljeve, iznova se fokusiramo na vraćanje motivacije. Teško je napraviti promjene, ali postoje neki savjeti koji vam mogu pomoći da održite svoju motivaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sreća 01:52

1. Odredite prioritete 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ponekad trošimo puno vremena na stvari koje nisu toliko važne, ali oduzimaju puno vremena i na kraju njihovog završetka nemate više energije za rad na drugim projektima. Dakle, davanje prioriteta onome što je trenutno važno može vam pomoći da brže postignete svoje ciljeve. Prilikom izrade popisa obveza podijelite svoje zadatke u nekoliko odjeljaka, koji bi trebalo da se odnose na ono što je hitno ili važno, i obrnuto. Kada naučite raditi na glavnim stvarima na početku svog rada, osjećat ćete se produktivnije.

Success concept

2. Vizualizirajte svoje ciljeve

Naravno, važno je imati popise obveza i zabilježiti svoje ciljeve i snove, ali vizualizacija istih je uzbudljiviji i kreativniji način da sve svoje ciljeve imate na jednom mjestu. Vizualizacija je jedna od najmoćnijih vježbi za um. Možete izraditi ploču s vizijom na kojoj možete skupljati fotografije ili slike stvari koje želite imati u svom životu - na primjer, staviti slike kuće svojih snova, stvari koje želite kupiti i zemlje koje želite posjetiti. Objesite ploču na vidljivo mjesto tako da vam služi kao podsjetnik zašto biste se trebali truditi.

Što se to događa s nama kada vičemo i kako se kontrolirati?
Što se to događa s nama kada vičemo i kako se kontrolirati?

3. Napišite pismo svojoj budućnosti

Zamislite kakva osoba želite postati nakon nekog vremena. Želite li izgraditi obitelj, karijeru ili putovati kroz popis zemalja diljem svijeta - sada imate kreativnu priliku da pratite svoj uspjeh pisanjem pisma svom 'budućem ja'. Na taj način možete postaviti svoje ciljeve i vidjeti jeste li ih postigli nakon određenog vremenskog razdoblja.

4. Stvorite svoj vlastiti tim iz snova

Dok slijedite svoje ciljeve, važno je imati motivirane ljude oko sebe. Podijelite svoje planove i ciljeve sa bliskim prijateljima kako bi ih i oni mogli nadzirati i bodriti vas da ne skrenete s fokusa. Imati prijatelje koji vjeruju u vas i koji vas mogu potaknuti i motivirati kada je to potrebno može biti ključna točka na vašem putu do uspjeha.

5. Motivirajte se malim nagradama na svakom koraku

Svoj plan za postizanje nečega trebali biste podijeliti u male korake. Razmislite i o malim nagradama koje ćete si priuštiti postizanjem tih malih uspjeha. Nagrade ne bi trebale biti velike ili skupe, to može biti posjet omiljenom restoranu ili odlazak u kino. Njihovim postizanjem lakše ćete steći nove navike i ostati motivirani.

Dreamstime

6. Zabilježite svaki napredak kako biste pratili uspjeh

Istraživanja pokazuju da je važno ne samo zabilježiti konačni rezultat koji dobijete nego i stalno pratiti svoj napredak. Štoviše, čineći to, možda ćete uspjeti u svojim ciljevima jer je osjećaj napretka moćan i inspirativan. To vas motivira da idete dalje i da ne stanete kada mislite da nećete uspjeti.

Nekoliko je načina koji pomažu izbjeći praznine u komunikaciji s partnerom, jeste li ih isprobali?
Nekoliko je načina koji pomažu izbjeći praznine u komunikaciji s partnerom, jeste li ih isprobali?

7. Pravilno opremite svoj prostor

Tijekom učenja ili rada kod kuće važno je organizirati poseban radni prostor za razne aktivnosti. Trebali biste razdvojiti radnu i slobodnu atmosferu kako bi se mozak lakše i brže snalazio - ako se u prostoru nalazi laptop i crna šalica kave, ovo funkcionira. 

8. Koristite 'Pomodoro tehniku' 

Ako imate problema s fokusiranjem, koristite Pomodoro tehniku. Ova metoda upravljanja vremenom dobila je ime po Pomodoro mjeraču vremena. Sve što trebate učiniti je postaviti tajmer na 25 minuta dok radite na nekom zadatku i napraviti kratke pauze 5-10 minuta nakon što zazvoni. Ponovite to tri puta i nakon trećeg vremenskog intervala napravite dužu pauzu - 20 minuta. Ne morate kupiti stvarni mjerač vremena da biste ovo isprobali, internet je pun analognih aplikacija s kojima se možete usredotočiti na važne zadatke, prenosi Bright Side.

Super trikovi kako zadržati motivaciju i vježbati redovito, čak i kada ste jako umorni
Super trikovi kako zadržati motivaciju i vježbati redovito, čak i kada ste jako umorni

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam