Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Trikovi kako staviti umjetne nokte kod kuće, a da izgledaju kao da ih je radio profesionalac

Trikovi kako staviti umjetne nokte kod kuće, a da izgledaju kao da ih je radio profesionalac

Ako nanosite nokat ljepilom, nanesite ljepilo na vrh, držite vrh pod kutom od 45 stupnjeva s kutikulom i zatim pritisnite. Možete vidjeti kako se ljepilo pomiče prema naprijed i tako znate da ste ga besprijekorno nanijeli

VIDEO

Lijepi nokti važan su dio njegovanog izgleda žene, no ima situacija u kojima nema vremena za profesionalnu manikuru ili možda ne želite sami raditi gel nokte.

Tada pomažu klasični umjetni nokti koji također mogu dugo potrajati te djelovati kao da ih je radio stručnjak u salonu za nokte. Usto, s proizvodima kao što su kompleti za geliranje noktiju kod kuće i naljepnice za nokte, možete stvoriti slatki, uglađeni izgled. Ali ako ste više početnik u kućnim manama, ne želite skidati gel kod kuće ili želite profesionalniji izgled bez rizika od pucanja noktiju, vrijeme je da se upoznate sa svijetom umjetnih noktiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Automehaničarka gotičarka: 'Aute popravljam s dugim noktima, u minici i u štiklama' 00:59

Ako ne znate što su umjetni nokti, ne brinite jer nema velike filozofije oko toga. Riječ je o unaprijed su izrađenim umjetnim noktima koji su često ukrašeni lakom ili dizajnom i spremni su za lijepljenje na vaše prirodne nokte. GoodHouseKeeping objašnjava kako nanijeti takve nokte kao profesionalac, savjete kako im produljiti trajanje i kako ih ukloniti jednako lako kao što ste ih nanijeli.

Odaberite veličinu

Paketi umjetnih noktiju dolaze u različitim veličinama kako bi mogli što prirodnije stati na vrhove vaših prstiju. Kada otvorite paket, poigrajte se s različitim veličinama kako biste pronašli one koji najbolje pristaju vašim noktima.

Genijalan video tutorijal za blagdansku manikuru u par poteza postao hit na TikToku
Genijalan video tutorijal za blagdansku manikuru u par poteza postao hit na TikToku

- Provjerite da vrh pristaje s jedne strane na drugu, pazeći da nije prevelik ni premalen. Ako je nokat veći, možete ga isturpijati i skrojiti da pristaje. Ako je pak premalen, ne možete ga staviti na nokat. - savjetuje slavna majstorica za nokte Elle.

Pripremite nokte

- To uključuje podrezivanje, turpijanje, guranje zanoktica i poliranje površine nokta. Onda obrišite nokte alkoholom i pustite da se osuše - kaže viša kemičarka Danusia Wnek.

Ovo će očistiti vašu ploču nokta i ukloniti sva prirodna ulja kako bi nokti dulje trajali. Priprema noktiju najvažniji je dio ovog procesa.

- Sve je u pripremi - naglašava Elle.

Ona i Wnek slažu se da je također važno slijediti upute na pakiranju kako biste postigli najbolje rezultate.

Hit manikura za smirenje: Uređivanje noktiju postalo je traženi 'mindfulness' tretman
Hit manikura za smirenje: Uređivanje noktiju postalo je traženi 'mindfulness' tretman

Zalijepite nokte

Vrijeme je za postavljanje umjetnog nokta, a to možete učiniti na dva načina. Potrebno im je zasebno ljepilo ili pak dolaze s dvosmjernom ljepljivom pločicom.

- Ako nanosite nokat ljepilom, nanesite ljepilo na vrh, držite vrh pod kutom od 45 stupnjeva s kutikulom i zatim pritisnite. Možete vidjeti kako se ljepilo pomiče prema naprijed i tako znate da ste ga besprijekorno nanijeli - kaže Elle.

Međutim, ako želite nanijeti press-on bez ljepila, odlučite se za proizvod koji dolazi s dvosmjernim jezičkom. Izvadite iz ambalaže, namjestite ga i samo pritisnete.

Prilagodite nokte

- Kao posljednji korak, možete prilagoditi oblik nokta te nanijeti nail art ukoliko već nije na noktu - preporučuje Elle.

Ovo je trenutak kada možete turpijati nokat ako želite drugačiji oblik ili veličinu i stvoriti dojam koji želite postići.

Koliko dugo traju umjetni nokti?

Kratak odgovor: Ovisi.

- Neke vrste traju oko tjedan dana, ali to ovisi o više faktora, kao i koliko su dugo ruke izložene vodi. Press - on bez ljepila ne traju tako dugo kao nokti koji se nanose ljepilom, ali smatram da ne oštećuju toliko nokte - kaže Wnek.

Elle se slaže s tom tvrdnjom dodajući kako nokti s ljepilom mogu potrajati od jednog do četiri tjedna, ovisno o marki i načinu nanošenja.

Pedikura je bitna: Pratite ove korake za kućnu njegu i imat ćete lijepa stopala cijelu godinu
Pedikura je bitna: Pratite ove korake za kućnu njegu i imat ćete lijepa stopala cijelu godinu

Kako ukloniti umjetne nokte?

Kada dođe vrijeme da kažete zbogom umjetnim noktima i isprobate novi dizajn ili se odlučite za novu boju laka za nokte, nije ih teško ukloniti.

- Press on nokti se moraju namočiti, a prvo možete odrezati duljinu što pomaže da proces ide brže - kaže Elle

Međutim, kao i pri nanošenju, slijedite upute proizvođača za uklanjanje.

- Neki nokti mogu se čak ukloniti s malo acetona, no nisu svi tako jednostavni - zaključila je Wnek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje