Lifestyle

Komentari 0

Trikovi za čišćenje s TikToka: Pomažu i kovanica, grejp, ali i običan omekšivač za rublje

Trikovi za čišćenje s TikToka: Pomažu i kovanica, grejp, ali i običan omekšivač za rublje

TikTok je prepun savjeta i trikova za čišćenje domaćinstva - od ribanja kupaonice, pranja ručnika do uklanjanja naslaga kamenca, osvježavanja zahoda... Izdvojili smo neke od njih

Grejp sa kristalnim šećerom pokazao se odličnim pomagalom za čišćenje kade od prljavštine, tako barem tvrdi korisnica pod nadimkom aligrams3. Sve što trebate napraviti je staviti malo šećera na mesnati dio voćke pa time protrljati kadu. 

- Kiselina iz grejpa pomaže u uklanjanju naslaga sapunice. Najdraži dio ovog posla meni je miris. Nakon ovakvog čišćenja kupaonica miriše tako dobro - pojasnila je.

Pogledajte u videu kako ona to radi:

Kirsty Kearney je na TikToku otkrila kako ona kovanicom uklanja naslage kamenca. Kaže kako je uselila u novi dom i tamo zatekla katastrofu. Osim što je kuća bila prljava, slavina od mjedi bila je prekrivena kamencem. 

- Isprobala sam svašta kako bih to uklonila, ali bez uspjeha. Slavina je bila prekrivena debelim slojem pocrnjelog kamenca - rekla je.

Tamo gdje je prethodni vlasnik propustio temeljito ga očistiti, slavina je bila prekrivena debelim slojem potamnjelog kamenca. Mislila sam da je neću moći spasiti. Zadnji pokušaj bio mi je isprobati ovaj trik i zadivljena sam rezultatom - dodala je.

Jednostavno je kamenac ostrugala kovanicom.

Pogledajte u video rezultat poslije pranja:

Medicinska sestra Lauren pokazala je kako pere ručnike - da budu savršeno čisti. Napunila je kadu vrućom vodom pa dodala soda bikarbonu, boraks i deterdžent. U to je potopila ručnike. Nakon desetak minuta voda je postala prljava, ali ona je ručnike ostavila u toj mješavini sedam sati, povremeno ih je promiješala. 

Na kraju ih je oprala u perilici oduševljena rezultatom.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Amelia Mandeville ulila je u WC kotlić šalicu omekšivača za rublje i time zbunila mnoge. Objasnila je da tako njezin zahod uvijek lijepo miriše, jer kad povuče vodu, miris omekšivača ispuni prostor.

Pogledajte kako je to napravila:

Rijetko se peru, ali važno je svako malo očistiti zavjesu za tuširanje.

Korisnica TikToka @ hann371 podijelila je svoj trik za čišćenje kupaonske zavjese. Kaže da je njezina postala žućkasta od šampona i boje za kosu. Ona ju je oprala tako što je kadu napunila vodom u koju je ulila izbjeljivač pa je u to potopila zavjesu. Na kraju ju je isprala čistom vodom i objesila nazad iznad kade. 

- Sad izgleda kao nova - prokomentirala je.

Dr. Suhail Mohiuddin objasnio je kako pravilno čistiti četkicu za zube kako se na njoj ne bi gomilale bakterije. Preporučuje svakodnevno pranje vodom i sapunom te namakanje u vodici za ispiranje usne šupljine. 

- Na kraju je isperite vodom - rekao je.

Najčitaniji članci