Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

Trikovi za preseljenje: Tanjure slažite okomito, knjige u kofer

Rijetko tko se 'priprema' za selidbu, a ona može biti izrazito stresna i kaotična. Kako biste si olakšali preseljenje, pogledajte kako su se neki genijalci dosjetili olakšati si pakiranje, a i raspakiravanje

Foto: Dreamstime
18 komentara

1. Umjesto velikim selotejpom, stvari oblijepite ljepljivom folijom nakon koje neće ostati ljepila na stvarima.

2. Pribor za jelo osigurajte plastičnim vezicama (zip-tie).

3. Ne pakirajte knjige, konzerve ili neke druge teške stvari u kutije. Složite ih u kofere s kotačićima - lakše je vući, nego nositi.

4. Posuđe pakirajte okomito u kutije. Tako će se smanjiti šanse da se prilikom spuštanja kutije posuđe razbije.

5. Umjesto da vadite sve iz ormara i pakirate jednu po jednu majicu, uzmite velike vreće za smeće i navucite ih preko više majica, haljina ili kaputa, zajedno s vješalicama i na vrhu stegnite vreću.

6. Nedostaje vam papira za pakiranje? Iskoristite ručnike kojima ćete omotati osjetljive stvari.

7. Kako biste znali koji je kabel za što, namotajte ih i umetnite u iskorištene role wc papira, na kojima možete napisati o kojem se kabelu radi. 

8. Iskorištene role wc papira su rješenje i za nakit. Pogledajte na fotografiji kako ih možete iskoristiti kako biste izbjegli petljanje ogrlica, narukvica i naušnica.

9. Iskoristite šarene ljepljive papiriće kako biste označili u kojim kutijama se nalaze stvari za koju prostoriju - spavaću sobu, kuhinju, boravak...

10. Oštre noževe prvo stavite u kuhinjske rukavice pa ih potom spakirajte kako bi izbjegli moguće probijanje kutije i ozljede.

11. Ako imate stari selotejp ili ljepljivu traku koja više ne lijepi tako dobro stavite ih u mikrovalnu na deset sekundi.

12. Ako ste se odlučili obojiti zidove u vašem novom stanu, u boju umiješajte malo ekstrakta vanilije. Sakrit će neugodni miris boje.

13. Ako rastavljate namještaj, fotografirajte ga prije nego što to napravite. Tako ćete prilikom sastavljanja točno znati kamo ide koji dio ide.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message