Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Trikovi za profesionalno uređenje cijeloga doma

Trikovi za profesionalno uređenje cijeloga doma
4

Manje namještaja u domu znači i manje problema s čišćenjem. Zato bi bilo dobro pronaći ravnotežu između učinkovitog čišćenja i uređenog prostora

VIDEO

Prije uređenja doma dobro je znati što želite jer ćete lakše birati  namještaj, tkaninu i ostale detalje za kuću. Što detaljniju sliku imate, to ćete odabrati prikladnije komade. Čak i ako volite dvije ili tri boje, ne morate izabrati sve detalje u tim bojama, nego ih pomiješajte. Isto vrijedi i za namještaj. Dodajte nešto neobično u tradicionalno uređenu sobu ili antikni komad u modernu, ali nikad ne robujte trendovima. Ako imate različite boje u svakoj sobi, birajte namještaj i detalje koji se mogu lako premjestiti i uklopiti u svaku. No nipošto ne uređujte dom ako prolazite kroz emocionalnu krizu jer ćete birati namještaj i boje u skladu s trenutačnim raspoloženjem. Pokušajte uvijek imati pri ruci knjigu uzoraka i boja koje imate u domu jer ćete komad namještaja odmah moći uskladiti s ostalim. Budući da nikad ne znate kad biste mogli naletjeti na nešto što vam se sviđa, izmjerite sve u domu od poda i prozora do vrata i hodnika, a dobro je imati i metar pri ruci. Manje namještaja u domu znači i manje problema s čišćenjem. Zato bi bilo dobro pronaći ravnotežu između učinkovitog čišćenja i lijepo uređenog prostora. Riješite se svega što se ne uklapa u sobu ili vam se više ne sviđa, čak i ako ste to puno platili. Nagomilane predmete organizirajte i pospremite u kutije, ladice i ormare. Ako uređenje nije prijeko potrebno, pričekajte godinu, dvije prije nego što se odlučite. 

PAS BIRA TEPIHE, KAUČ I PRESVLAKE
Pri uređenju doma obvezno imajte na umu boju psa te u skladu s njom birajte tkanine i tepihe, bilo da želite sakriti otpale dlake ili ih učiniti vidljivijima, ovisno o tome koliko volite usisavati. To će vam uvelike olakšati čišćenje.

STAVITE MANJE STVARI, ALI VEĆIH
Poigrajte se veličinama slika, satova, stolaca i ostalih ukrasnih predmeta. Neka budu veliki, ali neka ih bude manje. Postići ćete veći učinak, a dom neće izgledati prenatrpano.

BOLJE PRAZNI NEGO PUNI ZIDOVI
Zidovi neka budu prazni neko vrijeme dok ne odlučite što želite staviti na njih. Tako nećete potrošiti novac na nešto što vam se ne sviđa.

NE ŠTEDITE NA SVJETILJKAMA
Lampe su vrlo važne u domu, ali često i vrlo skupe. Uložite u kvalitetne svjetiljke i okvire za slike jer jeftine svjetiljke i loši okviri mogu pokvariti čak i pomno uređenu prostoriju.

DETALJI SE MOGU SLAGATI U GRUPI
Čak i sasvim obični predmeti poput figurica, suvenira s putovanja ili obiteljskih fotografija mogu izgledati dobro u velikim količinama. Osim toga slažući u grupama. domu ćete dati osovni “pečat”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova
SAVJETI STRUČNJAKA

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova

Sadnice smjestite u sunčani dio vrta i pazite da ih ne stavite preblizu jednu drugoj jer vole prozračnost. Imajte na umu da postoje prirodna sredstva za zaštitu
Srodna duša za svaki znak: Lav i Vaga su moćan par, a Djevica i Jarac nebeska kombinacija
ZAPISANO U ZVIJEZDAMA

Srodna duša za svaki znak: Lav i Vaga su moćan par, a Djevica i Jarac nebeska kombinacija

Ovan ima čak tri potencijalno savršena partnera za dugu i sretnu vezu, a slično je i kod Bika. No, ima onih kojima je samo jedan znak najbolji izbor za pravu ljubav punu razumijevanja i strasti