Lifestyle

Komentari 1

Turisti mogu u Grčku ako su se cijepili ili imaju negativan nalaz

Turisti mogu u Grčku ako su se cijepili ili imaju negativan nalaz

Turisti koji su se cijepili, imaju antitijela ili negativan nalaz na koronavirus moći će na ljetovanje u Grčku, rekao je ministar turizma Harry Theocharis u utorak

Turizam Grčkoj donosi najviše prihoda pa je ta zemlja zatražila uspostavu potvrde cijepljenja na razini Europske unije kako bi se omogućila putovanja. Ta industrija čini petinu grčkog gospodarstva i zapošljava svakog petog radnika, ali je od prošle godine pogođena pandemijom koronavirusa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Grčka namjerava otvoriti vitalnu ljetnu sezonu do sredine svibnja, najavio je Theocharis dok se obraćao turističkom sajmu ITB Berlin iz Muzeja Akropole u Ateni.

- Grčka je spremna i ima cjelovit protokol za ljeto 2021.. Turisti će biti dobrodošli ako su se prije putovanja cijepili, imaju antitijela ili negativan nalaz. Svi turisti bit će podvrgnuti nasumičnom testiranju - rekao je Theocharis.

Grčki ministar turizma rekao je da će prioritet nakon cijepljenja najranjivijih, biti oni zaposleni u ugostiteljstvu i da će se tražiti češće testiranje zaposlenika. 

Grčka je zatvorila nekoliko dijelova zemlje kako bi suzbila širenje koronavirusa nakon što je nagli porast zaraza pritisnuo zdravstveni sustav, ali se i dalje drži bolje od većine Europe. 

U toj zemlji potvrđeno je gotovo 7000 žrtava covida-19 od početka pandemije. 

Najčitaniji članci