Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U 365 dana svaki dan je odradio po jedan Murph trening: 'Čak sam se dizao i u tri ujutro'

U 365 dana svaki dan je odradio po jedan Murph trening: 'Čak sam se dizao i u tri ujutro'

U veljači 2020. godine, kada se pandemija počela lagano širiti SAD-om, 40-godišnji Graham Dessert iz Kalifornije odlučio se na ovaj veličanstveni pothvat: dovršiti 365 Murph treninga za 365 dana

VIDEO

Nazvan u čast pokojnog mornaričkog poručnika Michaela P. Murphyja, iscrpljujući CrossFit trening sudionici započinju i završavaju trčanjem od 1,6 kilometara, a u sredini naprave nevjerojatnih 100 zgibova, 200 sklekova i 300 čučnjeva. Cjelokupni trening se obavlja u prsluku od 20 kilograma (žene mogu nositi prsluk od 14 kilograma).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Aleksandar Rakić: Zbog Erslana i Delije sam onako lako 'prošao' kroz Smitha! | NA TRENINGU 08:38

Murph je lako jedan od najpoznatijih CrossFit treninga u zemlji. Ali njegovo značenje seže daleko dalje od njegove reputacije iscrpljujućeg podviga fitnesa. 

Murphy je ubijen u akciji u Afganistanu 2005. godine, a za hrabrost mu je posthumno dodijeljen Medalja časti Kongresa. Zapravo, Murph je bio omiljeni trening poručnika Murphyja, iako ga je nazvao Body Armor.

Graham se svakodnevno borio s Murph treningom, bilo vani sunce ili kiša. Svoj izazov završio je 20. veljače 2021. Prešao je ukupno 365 milja, napravio 36.500 zgibova 73.000 sklekova i 109.500 čučnjeva tijekom 365 dana. Zašto? 

- Pretpostavljam da me to jednostavno zaintrigiralo. Volim raditi teške stvari - rekao je za Morning Chalk Up.

Većinu treninga obavljao je u lokalnom parku u Carlsbadu. Iako je svaki dan morao putovati na posao u Indianapolis, Dallas, Houston, Tampu i Seattle, on nije odustajao.

- Radio sam trening najranije u tri ujutro i najkasnije u 23 navečer - rekao je Graham. 

Najbrže ga je napravio za 34:48 minuta, a najsporiji trening mu je trajao oko sat vremena i 30 minuta kada je Graham dobio korona virus. Iako je svaki trening relativno težak, Graham kaže kako mu je najgore bilo prvih mjesec dana izazova. 

- Bilo je noći kada bi me supruga pitala: 'Dobro što to radiš od sebe?'. Imao sam toliko jaku upalu mišića da nisam mogao spavati - rekao je Graham.

Do svibnja je nastupila dosada, pa je Graham već u srpnju odlučio proširiti svoj trening povećanjem kilometraže u trčanju i dodavanjem nekoliko vježbi za trbušne mišiće. 

- Jednostavno sam osjećao da se trebam još ojačati, pogotovo svoje trbušne mišiće zato sam i dodao u Murph trening još nekoliko vježbi za trbušnjake. Radio sam jednom tjednom oko 200 vježbi za trbušnjake - govori Graham.

Za njega se ovo iskustvo nije odnosilo toliko na fizički izazov koliko na izazov mentalne snage. 

- Mi smo ljudi uistinu sposobni za sve uz malo svakodnevnog posla i truda. Vrijeme koje sam uložio u ovo, mogu odvojiti to vrijeme i trud i uložiti ga u bilo što. Dosljedan i uporan rad. Na to se sve svodi. Također, nešto poput ovoga testira vašu sposobnost da se nosite s izazovima. To je izravan odraz vaše sposobnosti za rješavanje problema - objašnjava Graham, piše Men's Health.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa