Lifestyle

Komentari 0

U Beču božićno drvce stoji kao simbol optimizma i zajedništva

U Beču božićno drvce stoji kao simbol optimizma i zajedništva

U Beču je unatoč pandemiji i terorističkom napadu postavljeno božićno drvce na trgu ispred gradske vijećnice, pri čemu je bečki gradonačelnik Michael Ludwig poručio da je to simbol optimizma i zajedništva

Smreka visoka 33 metra i stara oko 200 godina postavljena je ispred bečke gradske vijećnice u četvrtak, 5. studenoga, nekoliko dana nakon terorističkog napada počinjenog u ponedjeljak u austrijskoj metropoli.

POGLEDAJTE VIDEO:

Postavljanju božićne smreke prisustvovao je i bečki gradonačelnik Ludwig koji je istaknuo da time Beč i u ovim teškim trenucima želi pokazati da i dalje normalno funkcionira i da je siguran grad.

Božićno drvce na trgu ispred vijećnice predstavlja i simbol solidarnosti jer svake godine dolazi iz neke druge austrijske pokrajine.

Ta se tradicija u Beču 'njeguje' još od 1959. godine kada je prvo božićno drvce bilo dopremljeno iz Koruške.

Ovogodišnja čast da daruje taj božićni simbol pripala je Gornjoj Austriji. Vlasti te pokrajine kazale su da će na mjestu gdje se donedavno nalazila ta smreka, drvo cijenjeno za izradu glazbenih instrumenata, uskoro niknuti nova.

Na postavljanju božićne smreke u Beču radilo je oko 35 djelatnika gradskih službi za upravljanje šumama i za izgradnju. Idućih dana smreka će biti ukrašena, a svečano paljenje božićnih lampica planira se za početak božićnog sajma.

Otvorenje božićnog sajma za sada je, zbog mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom koje su na snazi u Austriji, odgođeno za početak prosinca.

Najčitaniji članci