Lifestyle

Komentari 22

Umirući od raka napisala pismo mlađoj sebi - i rasplakala sve

Umirući od raka napisala pismo mlađoj sebi - i rasplakala sve

Žena koja je umrla od raka dojke u 37. godini poslala je pismo mlađoj verziji sebe svog posljednjeg dana života u nadi da će potaknuti druge da žive svoj život punim plućima te da nauče što je doista važno

Ruth Hunt bila je kapetan u australskoj vojsci te je šokantnu dijagnozu dobila s tek 34 godine - imala je treći stadij malignog raka dojke. Nažalost, nakon tri godine teške borbe, preminula je početkom ovog mjeseca, prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Borba s leukemijom

Iako joj je 2016. dijagnosticirana bolest koja joj je promijenila život, Ruth je prije dvije godine osvojila pet zlatnih medalja za Australiju na Ratnim igrama zrakoplovstva Sjedinjenih Država.

Također je predstavljala svoju zemlju na Sydneyu Invictus igrama 2018. gdje je upoznala princa Harryja.

Posljednjeg dana svog života, Ruth je hrabro napisala pismo mlađoj verziji sebe sa svim životnim lekcijama koje je naučila od borbe s rakom.

Njene životne lekcije u pismu

Ruthina prva životna lekcija je da se ne bojite tražiti pomoć kad vam zatreba.

Iako će možda biti teško prihvatiti da ne možete sve sami, Ruth je inzistirala da će 'to olakšati život' kad prihvatite pomoć svojih najmilijih.

Drugo, Ruth je naglasila važnost obitelji i kako određeni prijatelji mogu postati najveća pomoć u vremenima lošeg zdravlja.

Napisala je: 'Rak će vas naučiti da je obitelj sve. Oni će biti oni koji će sjediti pored vas na kemo odjelu, letjeti preko države samo da bi bili s vama, šaljući vam pakete za njegu i cvijeće. To neće biti kolege s posla.

- Prijatelji koji zovu, čak i nakon što saznaju loše vijesti; bit će prijatelja koji će vas podržati i voljeti te prihvatiti, čak i ako ste vrlo različita osoba od one koju su upoznali - istaknula je.

6 glavnih pravila

Treće, Ruth kaže da joj je rak dao do znanja da se ne treba zamarati s malim stvarima u životu.

Na primjer, kaže da se nitko neće sjetiti kad ste uzeli slobodan dan zbog prehlade, dobili razočaravajuću ocjenu u školi ili odjenuli istu odjeću kao netko drugi.

Pokojna kapetanica rekla je je da joj je žao što je ikad radila na Badnjak i propustila to vrijeme sa svojim voljenima.

U svom je pismu Ruth maženje psa opisala kao jednu od 'velikih životnih radosti' i rekla kako je imati 'lijepo toplo tijelo' koje leži pored vas nakon kemoterapije 'upravo ono što vam treba'.

'Rak će vas naučiti da mnogi ljudi već dugo iskorištavaju vašu velikodušnost i dobrotu. Što ranije naučite reći ne, to bolje.'
Napokon, Ruth je pozvala ljude da putuju što je više moguće - i izađu izvan zone svoje udobnosti.

Napisala je: 'Učini to. Imaš toliko mjesta za istraživanje. Idi u Afriku dok možeš i da, Europa je nevjerojatna, ali puno je različitih mjesta za istraživanje izvan Europe'.

Najčitaniji članci