Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

U izgradnji veze: Koje je tajne dobro otkriti, a koje prešutjeti?

U izgradnji veze: Koje je tajne dobro otkriti, a koje prešutjeti?
1

Reći ili ne reći: Otkrivanje detalja povezuje, ističu jedni psiholozi, no drugi upozoravaju da upravo iskrenost bez granica uništava vezu i donosi ograničenja

VIDEO

Sve više parova dijeli lozinke mailova i društvenih mreža poput Facebooka, pokazalo je istraživanje američke tvrtke Norton.  No 20 posto ispitanika priznalo je kako su se ulogiravali u partnerove online-sandučiće bez njegova znanja, što u 15 posto slučajeva rezultira svađom. 

- Svaka veza trebala bi se temeljiti na iskrenosti. Želite li izgraditi zajedničku budućnost, trebali biste otkriti partneru sve, pa čak i ‘loše’ detalje iz prošle veze. To će vas zbližiti i učvrstiti vaš odnos - kaže indijski stručnjak za veze dr. Rajan Bhonsle. 

No psihologinja dr. Seeme Hingorrany tvrdi upravo suprotno.

- Dopuštanje partneru da zaviri u baš svaku domenu vašeg života može biti fatalno, osobito ako je riječ o novoj vezi ili o oživljavanju stare. Partner to kad-tad može iskoristiti formirajući o vama pretpostavke koje nemaju veze sa stvarnošću - upozorava dr. Hingorrany . 

Kako biste zaštitili odnos od svađa i ispada ljubomore, partneru otkrivajte samo ono oko čega ćete se osjećati ugodno - najdublje i najintimnije tajne lako mogu postati “kamen spoticanja” u budućnosti veze.

Iskrenost vodi miru

Otkrijete li novom partneru sve o sebi, poslije nećete strahovati od, primjerice, ucjena ili razbijati glavu time hoće li otkriti nešto što ste mu zatajili, ističe dr. Bhonsle.

Pažljivo s otkrivanjem 

Otkrivanje malih tajni posve je u redu, no ako svjesno znate da bi neke informacije iz vaše prošlosti mogle dovesti do nerazumijevanja, radije ih sačuvajte za sebe, kaže dr. Seema Hingorrany.

Financijske tajne

Trošenje novca bolje je odmah priznati jer će šutnja samo povećati problem koji će s vremenom nužno izaći na vidjelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje