Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

U kupaonici nikad ne bi smjeli držati ogrtač, nakit, lijekove...

Lijekovi propadaju, a četkica za zube sakupljat će kapljice raspršene iz WC-a. Ručnici su vrlo osjetljivi na plijesan, koja se često razvija u kutovima u kupaonici

Bathroom Inside rooms of a apartment or hotel. Clean white towel
Foto: MalkovKonstantin
13 komentara

Pojačana vlaga i nakupljanje plijesni najveći su razlozi zbog kojih neke stvari nikad ne biste smjeli držati u kupaonici - poput nakita ili kućnih ogrtača.

Lijekovi i vitamini

Oni se čuvaju na sobnoj temperaturi, pa im mjesto nije u kupaonskom ormariću. Previsoka temperatura i vlaga mogu smanjiti njihovo djelovanje te im rok trajanja može isteći i prije ispisana datuma. Ručnici su vrlo osjetljivi na plijesan, koja se često razvija u kutovima u kupaonici, no u redu ga je držati tako sve dok ga mijenjate redovito, svakih tjedan dana. Ogrtači se iz istog razloga moraju skloniti zbog razvoja bakterija, a vlaga bi im mogla dati vrlo neugodan miris.

SVESTRANI NAPITAK Namirnica koja može ukloniti i najgore mrlje od tinte ili rajčice

Nakit

Iako je možda privremeno pohranjen u kutije, nakit biste trebali ukloniti iz ove vlažne prostorije. Vlaga ga može potamniti, pogotovo ako je riječ o srebru. Četkica za zube sadrži više od 10 milijuna bakterija, a dio toga dolazi i iz fekalnih kapljica koje se šire zrakom svaki put kad pustite vodu u WC-u. Zato je nakon svake uporabe isperite i osušite, a ako je još držite u kupaonici, barem spustite poklopac prije puštanja vode.

Ručnici

Kupaonice zbog vlage mogu biti savršeno 'leglo' za plijesan, a ona će se prvo hvatati na ručnike i drugi tekstil. Ako čistite barem jednom tjedno, možete ih držati obješene iznad ili pokraj kade ali, ako niste sigurni da vam je kupaonica 'otporna na gljivice', radije ručnike držite u ormariću.

Četkice za zube

Foto: Dreamstime

Studija koju su proveli na Sveučilištu Manchester University i 2012. pokazuje da na četkicama za zube može biti i preko 10 milijuna bakterija, a dio njih može prijeći na četkice s fekalija, koje se svaki put kad pustite vodu mogu raspršiti prostorijom. Zato četkicu za zube operite i osušite prije svakog korištenja, a WC dasku spustite prije povlačenja vode. 

PROVJERILI KOD IZUMITELJA Ima li pravilan način stavljanja toaletnog papira - samo jedan

Knjige

Iako neki ne mogu odoljeti navici čitanja u kupatilu, knjige i časopisi koje tamo držati će pokupiti vlagu zbog čega će se stranice naborati, a i boja s vremenom oguliti.

Make up

Foto: Dreamstime

Ostavljanje skupocjene kozmetike u kupatilu nikako nije pametno, jer ćete ju ostaviti izloženu prevelikoj toplini i vlazi, a osim toga, kao i četkice kozmetika može 'sakupiti' fekalije iz WC-a. A to sigurno ne želite stavljati na lice. 

ŠTO SE DOGAĐA S KRALJEVSKOM OBITELJI? 'Meghan i Kate su velike glumice'

Tema: To mi treba

Možda vas zanima i ovo:
Message