Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

U podne je vrijeme za puder, a u 18 sati za čišćenje makeupa

U podne je vrijeme za puder, a u 18 sati za čišćenje makeupa
1

Jutro je najbolje započeti čašom vode koja će hidratizirati kožu, a navečer lice treba nahraniti kremama koje zadržavaju vlagu kao što su urea i hijaluronska kiselina

VIDEO

Pravilna njega kože osim o kremama ovisi i o dobu dana, tvrde znanstvenici. Što bolje svoju dnevnu rutinu uskladite sa satom, to će i kozmetički proizvodi biti djelotvorniji, piše Daily Mail.

7:00 sati

Dan je najbolje započeti čašom vode. Ona će pomoći stanicama da normalno funkcioniraju, koža se neće isušivati, a manji je rizik od pucanja i crvenila koje nastaje kao posljedica dehidracije, istaknuo je britanski dermatolog dr. Nicholas Perricone.  

7:30 sati

Nakon hidratacije slijedi drugi korak, a to je čišćenje kože od viška ulja. To će pospješiti djelovanje krema, no ako izbjegnete taj korak masni sloj će spriječiti prodiranje korisnih sastojaka iz krema, dodao je dermatolog dr. Sam Bunting. 

7:45 sati

Krema sa zaštitnim faktorom nezaobilazan je dio kozmetičke torbice, a treba je upotrebljavati tijekom cijele godine čak i za oblačnog vremena kada je UV zračenje naročito opasno. Preporučuje se koristiti kremu s faktorom 30, ali je treba nanijeti 10 minuta nakon čišćenja lica i 15 minuta prije nanošenja makeupa. Isti se postupak preporučuje ponoviti oko dva sata popodne zato što zaštitni sloj dotad već istrošio. 

12:00 sati

Žlijezde lojnice najaktivnije su u podne, pa u to vrijeme proizvedu dvostruko više sebuma nego između dva i četiri sata popodne. Neželjeni sjaj upit će listići za masnu kožu i malo pudera na nosu i čelu gdje žlijezda ima i najviše. 

16:00 sati

Tjelesna temperatura je u četiri sata popodne gotovo stupanj viša nego ujutro. To izaziva zagrijavanje, znojenje i crvenilo u licu. Najbolji način spuštanje temperature jest žvakanje kockice leda, a to će istovremeno hidratizirati kožu. 

18:00 sati

S čišćenjem makeupa najbolje je početi na kraju radnog vremena, a ne čekati sve do spavanja. Kožu se preporučuje čistiti tonikom na bazi ulja, a nakon toga treba staviti vrući ručnik koji će pomoći licu da upije više hidratantnih sastojaka.  

21:30 sati

Koža tijekom noći gubi 25 posto više vode nego po danu, pa ju treba nahraniti kremama koje vežu vodu. Najbolji izbor su preparati na bazi hijaluronske kiseline i ureje koje pomažu u privlačenju vlage te parafina koji stvara zaštitni sloj i sprječava njezin gubitak. 

22:00 sati 

Neposredno prije spavanja kožu treba nahraniti retinolom koji zaglađuje bore, pospješuje obnovu kože i povećava elastičnost. Odličan je izbor za sve tipove kože, naročito suhu, a najbolje ju je nanositi navečer zato što sunčeve zrake utječu na njihovu strukturu i smanjuju njihovo djelovanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...
ISPRIČAO NAJBIZARNIJA ISKUSTVA

Radio je u seks trgovini i vidio 'previše': Izvadila je čep iz stražnjice pred mojim očima...

Rad u trgovini seksualnih igračaka natjerao ga je da se susretne s vrlo 'ludim' situacijama i mušterijama, pa se tako susreo i s jednom vrlo riskantnom ponudom za brak

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA ZA SUBOTU

Dnevni horoskop za subotu 27. travnja: Blizance čeka ljubavni početak, Biku sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 27. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Počela sam vježbati jogu, evo koje sam pozitivne promjene osjetila u svom tijelu i držanju'
ODLIČNA VJEŽBA

'Počela sam vježbati jogu, evo koje sam pozitivne promjene osjetila u svom tijelu i držanju'

Ovo su dobrobiti koje je Sarah Regan osjetila iz prve ruke nakon što se redovito počela baviti jogom, radi se o vježbama za čitavo tijelo - od vrata do stopala