Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Učinite život sretnijim: Više pazite na sebe i budite aktivni

Učinite život sretnijim: Više pazite na sebe i budite aktivni
1

Važno je povremeno procjenjivati ​​ljude i situacije u vašem životu. Zdravi odnosi će vas potaknuti energijom i vi ćete htjeti imati te ljude oko sebe. Uvijek biste trebali izdvojiti vrijeme kako biste se pobrinuli o sebi

VIDEO

Između globalne pandemije i povećanja društvene svijesti o rasnim nepravdama, mnogi se i još suočavaju s neprestanim emocionalnim nevoljama. Zapravo, prema Washington Postu, 45% odraslih u Sjedinjenim Državama kaže da je pandemija na neki način utjecala na njihovo mentalno zdravlje. Čak i oni koji se ne bore s problemima mentalnog zdravlja otkrili su da im je raspoloženje u posljednjim mjesecima popadalo te svakodnevno traže načine kako biti sretniji.

POGLEDAJTE VIDEO: 13 stvari koje mentalno jaki roditelji ne rade u odgoju djece.

Pokretanje videa...

01:45

Naravno, promjena raspoloženja ne znači da patite od ozbiljnijih problema mentalnog zdravlja, poput depresije i anksioznosti. Čak i ako mislite da vaše mentalno zdravlje nije ugroženo, trebali biste razgovarati s psihologom ili liječnikom opće prakse kako biste vidjeli trebaju li vaši povremeni znakovi tuge i boli medicinsku pomoć.

Vašem će raspoloženju možda biti od koristi nekoliko jednostavnih promjena u vašoj rutini. 

1. Stvorite rutinu za samopomoć

Bez obzira koliko užurbani život postaje, uvijek biste trebali izdvojiti vrijeme kako biste se pobrinuli o sebi. Davanje prioriteta vlastitim potrebama nikada nije sebično jer bez vašeg zdravlja nemate ništa drugo.

Da biste što više iskoristili svoje aktivnosti samozbrinjavanja, pobrinite se da pronađete nešto što će vas obogatiti i nahraniti vašu dušu. To može varirati, od volontiranja do vrtlarenja i planiranja vašeg sljedećeg odmora. To može biti nešto poput brige o sebi na načine za koje obično nemate vremena. Što god odlučite, pobrinite se da je to nešto što vas zanima i da će vam pružiti dobar osjećaj.

2. Ne gledaj na telefon kad se probudiš

Možda mislite da je provjera vašeg telefona čim se probudite dobra stvar, ali zapravo je štetna. Barem za vaše mentalno zdravlje. To je zato što e-mailovi i poruke stvaraju iznenadni presing i stvarno vas mogu šokirati i rastužiti i prije nego što je započeo vaš dan. Pokušajte u jutro uključiti neke aktivnosti poput meditacije, pospremanja ili tuširanja.

3. Prioriteti, a ne popis zadataka

Većini, ako ne i svima, kao djeci su govorili da se ne možemo zabaviti dok se ne izvrše kućni poslovi/domaći zadatci. Iako je to dobra lekcija za naučiti, ako nije modificirana u odrasloj dobi, ona može doprinijeti da se ne osjećate dobro.

Ilustracija pisanja

Ili radite za život, ili živite za rad. Sve je u pronalaženju ravnoteže koja će vam odgovarati dok se još uvijek osjećate produktivno.

4. Izađite van

Izlazak van, posebno tijekom karantene, može vam pružiti vitamin D koji vam može nedostajati u ovim nesigurnim vremenima. Ali nije stvar samo u izlasku. 

Ljepota lutanja vani je potpuno iskustvo u kojem morate imati na umu da samo budete tamo gdje jeste i bez prosuđivanja. 

5. Uklonite toksične veze i aktivnosti iz svog života

Vaši prijatelji, obitelj i drugi uvijek bi vas trebali podizati i ohrabrivati, a ne sputavati vas. Važno je povremeno procjenjivati ​​ljude i situacije u vašem životu. Zdravi odnosi će vas potaknuti energijom i vi ćete htjeti imati te ljude oko sebe. Ako osjećate strah kad razmišljate o tome da se družite s nekim ili mislite da se forsirate, to je znak za procjenu, i na kraju promjenu odnosa. 

Ilustracije prekida

Ako se ne osjećate zadovoljno možda je vrijeme da odete.

6. Uvijek vježbajte kreativnost

Većinu dana koristimo analitičku stranu mozga za dovršavanje redovnih zadataka, ali uključivanje kreativnih aktivnosti u naš dan može zapravo poboljšati naše raspoloženje i dati nam osjećaj postignuća.

Čak i kada morate učiniti nešto dosadno, pronađite način da to učinite uzbudljivim. 'Dosadne stvari' vam pružaju najveću priliku za kreativnost, piše Woman's day.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku