Lifestyle

Komentari 1

Ugođaj uz svijeće: Super trik da se vosak ne topi 'neuredno'

Ugođaj uz svijeće: Super trik da se vosak ne topi 'neuredno'

Komad aluminijske folije se omota oko vrha svijeće i lagano savije prema unutarnjem dijelu gdje se nalazi fitilj, pazeći naravno da se folija ne zapali, kaže Lucy Partington

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Tajna manje živciranja? Skriva se u super pravilu '90 sekundi'

Ako volite doma stvoriti romantičan ugođaj uz svijeće ali vam vosak neravnomjerno izgara i topi se samo po sredini, beauty urednica časopisa Stylish Lucy Partington otkrila je moguće riješenje. Na svom je Instagram profilu Partington za savjet pitala svoje pratitelje, a jedna joj je djevojka savjetovala da upotrijebi foliju.

Ona predlaže da se komad aluminijske folije omota oko vrha svijeće i lagano savije prema unutarnjem dijelu gdje se fitilj nalazi - pazeći naravno da se folija ne zapali.

Za oko 30 minuta, piše, sav bi se vosak trebao ravnomjerno rastopiti.

- Puno mi je ljudi odgovorilo kad sam na Instagramu pitala kako da popravim izgled svijeće. Bilo je mnoštvo različitih prijedloga, ali ovaj s folijom mi se činio najlogičniji pa sam ga isprobala i stvarno djeluje - napisala je beauty urednica kraj kratkog videa u kojem je taj trik i demonstrirala.

- Samo stavite komad folije oko ruba svijeće, pazeći samo da ostaje dovoljno mjesta za plamen. Vosak sa krajeva rastopiti će se u par sati - napisala je i dodala:

- Kad prvi put zapalite novu svijeću nemojte je ostaviti da gori više od nekoliko sati, nek gori ovisno tome koliki joj je fitilj - sat vremena za svaki centimetar fitilja - piše Partington.

- Razlijevanje voska spriječiti ćete i tako da prije paljenja skratite fitilj na pola centimetra - savjetovao joj je jedan pratitelj u komentarima, a rekao je i da se 'fitilj skraćuje prije nego se svijeća zapali, nikako dok je vlažan od voska usred gorenja'.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ČUDO OD DJETETA: STELIOS (7) JE SAM SKLADAO 'IZOLACIJSKI VALCER'

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Najčitaniji članci