Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ulje konoplje super je podloga za make up - ne zatvara pore

Ulje konoplje super je podloga za make up - ne zatvara pore

Ulje sjemenki konoplje izuzetno je hranjivo i može biti posebno korisno za kožu. Konopljino ulje može pomoći smiriti iritaciju na koži, uključujući akne i neka stanja poput psorijaze. Osim toga, ima i anti-ageing svojstva

VIDEO

Zadnjih nekoliko godina u kulinarstvu, ali i u kozmetičkoj industriji sve je zastupljenije i popularnije ulje konoplje. Hladno prešano i organsko preporučljivo je uvrstiti i u svakodnevnu prehranu zbog optimalnog omjera esencijalnih omega 6 i omega 3 masnih kiselina te regulacije krvnog tlaka i razine kolesterola u krvi. Odlično je i kao čistač organizma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prehrana za mladolik izgled 01:24

Konoplja je jedna od najstarijih biljaka koju su ljudi upotrebljavali u brojne svrhe. Ulje konoplje dobiva se hladnim prešanjem okruglih, sitnih sjemenki biljke industrijske konoplje (Cannabis sativa L.).

Smanjuje vidljivost bora

Metodom hladnog prešanja sjemenki dobije se ulje prepoznatljive zelenkaste boje te orašastog okusa i mirisa, a za kožu nudi razne blagodati zahvaljujući svojim hranjivim vitaminima i hidratantnim svojstvima. Industrijska konoplja je posebna vrsta konoplje, koja sadrži najmanje psihoaktivnih tvari te je dozvoljena za uzgoj.

Kako odabrati sjenilo? Kupite manju paletu s više mat nijansi
Kako odabrati sjenilo? Kupite manju paletu s više mat nijansi

Kad govorimo o primjeni na koži, ulje konoplje pomaže popraviti kožnu barijeru i oblikuje zaštitni sloj na koži kako bi zadržala vlagu u sebi. Bogato je nezasićenim mastima kao što su linolna kiselina, linolenska kiselina i alfa-linolenska kiselina. Ove tri masne kiseline mogu pomoći u poboljšanju strukture kože, a također imaju blagotvoran učinak na suhu i grubu kožu. Konopljino ulje može pomoći smiriti iritaciju na koži, uključujući akne i neka stanja poput psorijaze. Osim toga, ima i anti-ageing svojstva, a zbog kiselina koje sadrži usporen je i proces starenja kože. Kao rezultat, smanjuje se vidljivost bora i sitnih linija te štiti kožu od izvanjskih utjecaja koji uzrokuju prerano starenje kože.

Ulje konoplje, osim što hidratizira kožu lica, odlično je i kao podloga za make up jer ne masti kožu i ne zatvara pore. Poznato je po tome da masnoj koži vraća prirodnu ravnotežu i regulira proizvodnju sebuma.

Za prirodniji izgled rumenilo si stavite ispod pudera i korektora
Za prirodniji izgled rumenilo si stavite ispod pudera i korektora

Protiv gubitka kose

I mnogi proizvodi za njegu kose sadrže ulje konoplje iz više razloga. Masaža tjemena uljem konoplje poboljšava cirkulaciju krvi i prehranu korijena kose te pomaže u otklanjanju peruti. Ulje konoplje pomaže u tretmanu ispadanja i gubitka kose te daje vlasima svilenkasti sjaj. Ulje konoplje potrebno je čuvati na hladnom, tamnom i suhome mjestu, na temperaturi ispod 20°C, a rok trajanja ulja konoplje je 12 mjeseci od datuma proizvodnje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...