Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uskrs u domu: Uz par trikova sami napravite najbolje ukrase

Uskrs u domu: Uz par trikova sami napravite najbolje ukrase
7

Još jedna naizgled komplicirana, ali zapravo lako izvediva dekoracija je i ona s drvenom podlogom. Trebat će vam drvena okrugla ploča koja podsjeća na presjek stabla

VIDEO

Proljeće i Uskrs još su nam draži kad ih dovedemo u svoj dom. Cvijeće, zečevi, grančice, mahovina, ptičice i pisanice motivi su za uređenje koji su vječni klasici.

Za stol vam ne treba nužno velika vaza s puno cvijeća. Napravite mali vijenac od jaja. Trebat će vam ljuske nekoliko jaja (onoliko koliko vam je dovoljno da ih poslažete u manji krug, barem pet), ljepilo, malo vode i svježe ubrano cvijeće. Najbolje je koristiti bijela jaja, ili klasična izbijelite u vodi i octu u jednakom omjeru. Kuhajte ih 10 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO: Stari mlin postao prekrasna kuća za odmor

Pokretanje videa...

Bistrica Cottage nekada je bila stari mlin 01:35

Samo pripazite jer će im ljuska biti lomljiva. Napravite rupu na vrhu tako da stanu biljčice. Najbolje su tratinčice i manje grančice. Ljepilom lijepite jaja po sredini tako da formiraju krug. Budite jako oprezni kako ljuska jaja ne bi popucala. Zatim u svaki od njih ulijte malo vode i stavite po kiticu svježeg cvijeća.

Kamin, police i pomoćni stolići uz nekoliko koraka mogu postati uskrsna oaza.

Ova dekoracija ne mora nužno biti rezervirana za kamin. Možete, primjerice, na ovaj način ukrasiti policu ili pomoćni stolić u kući. Bitno je da pronađete duguljastu podlogu koja će odgovarati površini kamina. Prije svega potrebna vam je podloga od stiropora ili pjene kako bi mogli zataknuti ukrase. Uzmite mahovinu ili zelene travke, kojima ćete prekriti podlogu i učiniti je nevidljivom, a zatim na mahovinu nasumično stavljajte svježe ili umjetno cvijeće, pisanice i ostale dekoracije po želji. Za pisanice i zečeve možete koristiti i manje štapiće kako biste lakše zaboli dekoraciju u stiropor.

Ovogodišnji proljetni trendovi stavili su žutu u fokus. U kombinaciji sa zelenim, boja sunca vratit će energiju u prostor koja nam je potrebna nakon duge zime. Žute tulipane iskombinirajte sa zelenim biljkama, a čak i mali buket bit će efektan zbog boje.

Ako želite nešto jednostavno, bit će vam dovoljna prazna kutija za jaja (samo podloga), mahovina i manje dekoracije. Uzmite kartonsku kutiju za jaja i poprskajte je zlatnim sprejem kako biste malo "popravili" izgled kutije. Postavite mahovinu ili slamu u rupice za jaja. Rasporedite je tako da je ne stavite previše, a opet da prekrijete većinu ambalaže. Na to poslažite dekoracije i ostale ukrase po želji.

 

Još jedna naizgled komplicirana, ali zapravo lako izvediva dekoracija je i ona s drvenom podlogom. Trebat će vam drvena okrugla ploča koja podsjeća na presjek stabla. Na svaka dva centimetra udaljenosti uz rubove zabijte čavle uz pomoć čekića. Neka čavli budu tanki. Oko čavlića postavite grane cica-mace tako da pokriju čavle i stvore krug. Unutar kruga na drvenu podlogu stavite mahovinu i na to postavite zečiće, pisanice te dekoracije po želji.

Za vrata ili zid, od čvrste grane koju ste poprskali zlatnim sprejem, oblikujte u zečju glavu i uši. "Glavu" zeca, ispod ušiju, obavijte omiljenim cvijećem i mašnama. Male umjetne ruže u ružičastoj boji i mašnice u sličnoj nijansi pun su pogodak. Ne zaboravite na malo zelenila.

U trgovinama koje su specijalizirane za dekoracije možete pronaći repromaterijal po želji. Odaberite koje dekoracije ćete raditi i okvirno nabavite materijal. Pustite mašti na volju, a ako niste vješti, uvijek možete napraviti dekoraciju korak po korak prema uputama. Ako niste sigurni treba li vam još dekoracija ili ne, zapamtite da je kod uređenja doma manje uvijek više.

Ako nemate vremena, možete pronaći i gotove ukrase. Veliki uskrsni zečevi, vaze s umjetnim tulipanima i vijenci s pisanicama samo su neke od dekoracija koje možete pronaći u trgovinama i shopping centrima.

Domaći sprej protiv grinja može se napraviti od samo 2 sastojka
Domaći sprej protiv grinja može se napraviti od samo 2 sastojka

Hit su i pisanice koje vise na niti, pa ih možete objesiti na maslinove grančice ili njima ukrasiti vrt. Ako vam klasično umjetno cvijeće izgleda previše umjetno, možete nabaviti i bukete suhog cvijeća, koje je ipak suptilnije. Samo birajte vesele boje, najbolje blago ružičaste. Za dnevni boravak jastuci s cvjetnim uzorcima pun su pogodak, a pastelne boje posuđa super su izbor ako želite promjenu prilikom serviranja najfinijih uskrsnih delicija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje