Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Uz ovaj detoks napitak ćete brže smršavjeti: 'Nisam više naduta'

Uz ovaj detoks napitak ćete brže smršavjeti: 'Nisam više naduta'

Miranda Knox isprobala je detoks program s vodom od artičoke i kaže kako se nakon 10 dana smanjio osjećaj nadutosti te joj je koža zablistala novim sjajem

VIDEO

Mnogi su usvojili stav o tome da je povrće vrlo važno u prehrani, no i konzumacija vode u kojoj se povrće kuhalo može biti vrlo korisna. Naime, voda u kojoj su se kuhale artičoke bogata je vitaminima, mineralima i antioksidansima koji mogu pomoći u suzbijanju nadutosti i pospješiti čisti ten, piše The Sun. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ako se pojave ovi simptomi, vašem tijelu treba detoks

Pokretanje videa...

02:10

Konzumacija te vode posebno je popularna među ženama u Francuskoj, koja je slučajno jedan od najvećih uzgajivača ovog povrća, a žene ga smatraju odličnim pićem za detoksikaciju pa je Miranda Knox, autorica na portalu, odlučila iskušati to u praksi.  
Što je to tako dobro u vodi u kojoj se kuhala artičoka? 

Fotolia

Naime, ta voda puna vitamina, posebno folata, vitamina C i drugih antioksidansa, kao i minerala, poput magnezija, fosfora i kalija. Uz to, značajan aktivni sastojak artičoke je cinarin, antioksidativni spoj, koji se većinom nalazi u vanjskim listovima.

Miranda kaže kako je tijekom razdoblja u kojem je konzumirala vodu od kuhanja artičoke osjetila da joj je trbuh manje napuhan te je izgubila na težini.

Za pripremu vode od artičoke je jedna ili dvije svježe artičoke ili osušeni listovi artičoke, filtrirana voda, limunov sok, malo đumbira te malo mente ili javorovog sirupa za dotjerivanje okusa. 

Evo kako pripremiti artičoke da one budu ukusne baš svaki put
Evo kako pripremiti artičoke da one budu ukusne baš svaki put

- Operite artičoke i odrežite stabljike, pa ih narežite na manje komade. U loncu zakuhajte vodu i dodajte artičoke pa kuhajte 30 do 45 minuta, ili dok ne omekšaju. Ostavite da se ohladi, a zatim procijedite vodu u posudu te uklonite same artičoke. Dodajte željenu aromu i - popijte! Ostatak tekućine možete čuvati u hladnjaku do tri dana - savjetovala je.

Kako inače pije dosta vode tijekom dana, nije joj bio problem uvrstiti ju u prehranu. Inače se, kaže hrani uravnoteženo. Mogla bi malo smanjiti udio nekvalitetnih namirnica i povećati udio voća, no nije ništa mijenjala, osim što je dodala vodu od kuhanja artičoke u uobičajenu rutinu.  

- Kad sam shvatila koliki je potencijal te vode za moje zdravlje, odmah mi je postala ukusnija – kaže. 

Artičoke su odlične protiv nadutosti i probavnih smetnji, a njihova voda bogata je antioksidansima koji su važni za održavanje kože svježom i borbu protiv znakova starenja. Voda od artičoke koji je pila odlično je djelovala na njenu probavu te se smanjila nadutost, kao i broj kilograma.

Treba napomenuti da Miranda redovito trenira i pazi da jede zdravo, tako da je njoj voda od artičoke ubrzala sam proces mršavljenja. 

OVDJE Pogledajte kako izgleda Mirandin trbuh nakon konzumacije čaja od artičoke

Također, vodu od artičoke uvodite postupno, tako da krenete s čašom te vode ujutro, pa povećate dozu nakon tjedan dana tako što ćete piti i jednu čašu te vode na večer. Može se popiti i nakon vježbanja, jer će pomoći rehidrirati organizam i nadoknaditi elektrolite izgubljene znojenjem. 

- Voda od artičoke ne sadrži kofein pa se može piti i prije spavanja, kao detoks napitak na kraju dana. Budući da čisti organizam, može biti dio detoks plana, kaže Miranda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje