Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Uz ove će trikove dulje živjeti i perilice suđa i mašine za rublje

Uz ove će trikove dulje živjeti i perilice suđa i mašine za rublje
1

Ulijte ocat kako biste uklonili preostali sapun, prašak i mirise iz perilice suđa, savjetuju stručnjaci, no prije provjerite upute jer neki proizvođaći izričito upozoravaju na ocat u njihovim perilicama

VIDEO

Nedavno je jedna korisnica na društvenim mrežama objavila savjet za čišćenje koji su brzo mnogi prihvatili i koji je u sat vremena postao viralan - riječ je o čišćenju veš mašine tabletom za pranje suđa u perilici.

Ponukani tim, stručnjaci iz tvrtke za čišćenje CHOICE odlučili su razjasniti koji su 'trikovi' dobro za veš mašine i suđerice, a što s njima pak ne bismo trebali raditi - uključujući i stavljanje tablete za suđe u veš mašinu, za koje stručnjak za bijelu tehniku Ashley Iredale kaže da može oštetiti stroj.

Što je još dobro za kućanske aparate?

Posuđe perite u perilici, a ne na ruke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stručnjaci iz tvrtke CHOICE preporučuju da češće upotrebljavamo perilicu suđa od ručnog pranja jer, što će mnoge iznenaditi, štedi više vode i energetski je učinkovitija.

- Prosječna moderna perilica posuđa koristi oko šest puta manje vode nego ručno pranje jedne tipične hrpe prljavog posuđa -, rekla je Iredale, a ne samo da je isplativije i bolje za okoliš, već će i uštedjeti vrijeme.

Nered u ormaru sredite jednom i zauvijek uz ovaj super vodič
Nered u ormaru sredite jednom i zauvijek uz ovaj super vodič

Očistite perilicu posuđa šalicom octa

Ulijte ocat kako biste uklonili preostali sapun, prašak i mirise iz perilice suđa, no prije provjerite upute jer neke marke naglašavaju  da se ocat ne bi smio koristit u određenim modelima perilica. 

Ulijte 250 mililitara ili jednu šalicu octa u donju jedinicu ili u posudu za tablete i praškove za pranje. Zatim uključite i pokrenite cijeli ciklus bez posuđa unutra. Ocat se može koristiti i u perilici rublja, za posvjetljivanje boja odjeće i za izbjeljivanje, a dobra je alternativa i omekšivačima tkanina.

Ne morate ispirati suđe prije stavljanja u perilicu

Mnogi će prije pranja suđe i pribor za jelo isprati, ali to je nepotrebno jer, kako kažu stručnjaci, pokazalo se kako ispiranje suđa 'nema nikakve veze i uopće ne utječe na to koliko čisto na kraju bude'

Jednostavno uklonite ostatke hrane i stavite u perilicu - rekla je Iredale za Daily Mail.

Trikovi s kojima ćete uštedjeti vrijeme i novac za njegu kose
Trikovi s kojima ćete uštedjeti vrijeme i novac za njegu kose

Za čistu veš mašinu, pokrenite jedan prazan ciklus pranja 

Za razliku od savjeta da tablete za pranje posuđa koristite u perilici rublja za čišćenje bubnja, stručnjaci kažu kako ima smisla pokrenuti ciklus pranja bez odjeće unutra.

- Pokrenite povremeno prazni ciklus na visokoj temperaturi, sa samo malo deterdženta u dozatoru - kažu stručnjaci iz tvrtke CHOICE, a savjetuju i da se u pranju prestane koristiti omekšivač, jer se on nikad potpuno ne ispere već se nakuplja unutar uređaja.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru