Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Nered u ormaru sredite jednom i zauvijek uz ovaj super vodič

Nered u ormaru sredite jednom i zauvijek uz ovaj super vodič
1

U ovoj godini želite sređen i organiziran život, pa krenite onda s detoksom - ormara kojem ćete udahnuti novi život, prebrati stvari koje vam ne trebaju i složiti nove kombinacije

VIDEO

Instagram je prepun fotografija iz domova slavnih koji ovih dana iz svojih ormara bacaju stvari koje više ne koriste. Može ih se vidjeti kraj hrpe odjeće i torbica te modnih dodataka uz poruke kako sortiraju stvari, piše Glamourmagazine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Organizacija ormara 01:34

Detoks ormara dobar je za puno toga. Osim što ćete konačno vidjeti kojom točno odjećom raspolažete te baciti onu koja vam nepotrebno zauzima prostor već godinama, čišćenje ima pozitivan učinak i na mentalno zdravlje. Kroz ovih 8 koraka iskušajte i sami djeluje li tako čišćenje ormara i na vas.

Fotolia

1. Sve izvadite

Izvadite sve što imate u ormaru. Nemojte samo pobacati hrpe stvari, nego ih izvucite i poslažite po krevetu. Provjerite kvalitetu svakog odjevnog predmeta. Ima li mrlja, je li izblijedila boja, postoje li oštećenja? I tada brzo odlučite želite li zadržati tu stvar ili mora ići. Važno je da na taj način pregledate ormar jer vam daje mogućnost da pogledate baš svaki predmet i da vam ništa ne promakne.

Napravite čistku: Čak 60 posto odjeće iz ormara nitko ne nosi
Napravite čistku: Čak 60 posto odjeće iz ormara nitko ne nosi

2. Zaboravite nostalgiju

Ako razmišljate o tome da zadržite satensku haljinu iz 2003. godine, razmislite ponovo. Odjeća koja je bila trendi u nekom trenutku, a zatim je izašla iz mode, nije nešto što želite imati. Ako izgleda kao da je zastarjela, bacite je ili darujte u dobrotvorne svrhe. Osim ako nije riječ o dizajnerskom komadu, neće puno zaraditi ni prodajom na internetu.

3. Zadržite samo ono u što stanete

Razlog zbog kojeg žene često natrpavaju ormare leži u činjenici da vole živjeti u prošlosti ili u budućnosti. S jedne strane ili žele izgledati kako su izgledale nekada, ili se nadaju da će izgledati kako žele u budućnosti. Čuvajući u ormaru predmet koji vam ne odgovara jer je premalen ili prevelik, samo donosi negativne misli kad ga vidite. Bacite ga.

4. Bez žičanih vješalica

Žičane vješalice kakve obično dolaze s odjećom iz kemijske čistionice vrlo su loši za odjeću jer se s vremenom iskrive. Drvene vješalice izgledaju lijepo, ali su velike i nespretne te zauzimaju puno mjesta. Birajte vješalice koje su dovoljno tanke, a čvrste za odjeću i neće je oštetiti.

5 stvari koje ne treba stavljati u donji dio kuhinjskih ormarića
5 stvari koje ne treba stavljati u donji dio kuhinjskih ormarića

5. Objesite nakit

U kutiji za nakit treba čuvati samo prstenje., narukvice i naušnice. Ogrlice valja objesiti ili na kuke ili na lijepe vješalice. Ako ih imate na oku kad birate odjeću koju ćete nositi, moći ćete se više zaigrati modnim kombinacijama. Praktični razlog je i taj što se tako obješene neće zapetljati. Sa psihološke strane, možete svakog dana birati drugu ogrlicu i tako vam outfit nikad neće dosaditi, umjesto da unaprijed odustanete od traženje željene kombinacije jer vam se ne da tražiti po ladicama.

6. Jesu li vam cipele zastarjele?

Provjerite svaki par cipela koje imate. Pripazite da nisu oštećene ili iznošene, jer takve cipele mogu umanjiti doživljaj vašeg outfita. Cipele mogu postati prašnjave ili čak pljesnive, pa ih valja držati u kutijama. Ako vam se čini da su na izdisaju, bacite ih.

7. Samo red

Neki ljudi vole da su im ormari organizirani po bojama, drugima je draže organizirati ih po stilu. Primjerice, odredite dio u kojem ćete držati samo odjeću za posao, pa zatim dio za odjeću za slobodno vrijeme, pa svečane prilike i tako dalje. To će vam olakšati svakodnevicu, pa kad birate odjeću za posao ne morate tražiti na različitim dijelovima ormara nego je sve na jednom mjestu.

Ne kupujte više jer svu odjeću koju trebate imate u ormaru
Ne kupujte više jer svu odjeću koju trebate imate u ormaru

8. Posljednji korak

Kad ste probrali robu, ono što je preostalo i čega se odričete što prije odnesite u neku humanitarnu ustanovu. To će vas spriječiti da provjeravate te predmete "za svaki slučaj". Kad oni konačni otiđu iz vašeg doma, neće vam nedostajati. Sad je vrijeme da ih netko drugi voli i njeguje. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje