Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Uz ove korake možete lakše preživjeti prekid s partnerom

Uz ove korake možete lakše preživjeti prekid s partnerom
7

Nekim je danima lakše preživjeti prekid s partnerom nego drugim. I to je sasvim normalno jer je oporavak proces. Jednom kada to bude iza vas, brže ćete se podići od udaraca i prigrliti novi život pred vama

VIDEO

Možda se čini nemogućim, ali možete zaustaviti samodestruktivne misli i nastaviti sa svojim životom. Veliki prekidi, poput razvoda ili raskida zaruka, mogu nekog slomiti na skoro nezamislive načine. Zajedno s gubitkom veze, gubite svoj životni stil, obitelj i sve ostale snove koje ste imali za budućnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dupla ljubav, identične blizanke u vezi s blizancima: 'Nekad se zabunimo' 00:42

Svaki gubitak osjećate kao još jedan udarac koji vas vodi u dubine očaja zbog prekida. Iako znate da postoji mnogo pojedinaca koji su preživjeli prekid, pitate se što su oni znali o tome kako se oporaviti od slomljenog srca, a vi ne znate.

Sezona blagdana je i sezona prekida - evo kako uspješno osigurati odnos od propasti
Sezona blagdana je i sezona prekida - evo kako uspješno osigurati odnos od propasti

Možda mislite da je vaš prekid mnogo strašniji od onoga što su drugi prošli, da ono što su oni učinili neće funkcionirati za vas, i tako mučne misli naviru dok se borite s brigama kako preboljeti razvod.

Problem je u tome da što se više brinete o tome, to vam je teže oporaviti se - što samo pokreće ciklus iznova. To je začarani krug koji vas drži zaglavljenima, ali možete se izvući iz toga. Možete zaustaviti samodestruktivne misli i možete nastaviti sa svojim životom.

Sve što je potrebno jest spremnost na mentalni, emocionalni i fizički rad kako biste postigli svoj cilj preboljenja.

Evo 19 načina da brzo prebolite prekid i konačno nastavite sa svojim životom:

1. Znajte da bi prebolijevanje kraja veze trebalo biti teško

Razvod boli sve uključene, samo na različite načine i u različito vrijeme. Možete lako saznati istinu o tome po količini informacija o razvodima koje pronađete na internetu, broju pjesama napisanih o kraju veza i broju TV emisija, filmova i knjiga o svim vrstama prekida. Budući da je ovo vrijeme tako teško, budite nježni prema sebi. Pokazivanje suosjećanja dok se probijate kroz bol slomljenog srca pomoći će da to prođete puno brže nego ako ste nestrpljivi sami sa sobom.

2. Dopustite sebi da tugujete, ali nemojte si redovito priređivati zabave sažaljenja

Biti suosjećajan sa samim sobom uključuje dopuštanje da se osjećate tužno zbog svih svojih gubitaka, ali to ne znači da se trebate usredotočiti na ono čega više nema. Pridavanje pretjerane pozornosti onome što ste izgubili služi samo tome da ostanete zaglavljeni u slomljenom srcu.

3. Zatražite pomoć

Razvod je posebno jedna od najtežih stvari. Nema razloga da kroz to prolazite sami. Pitajte za pomoć. Pitajte prijatelje. Zatražite pomoć stručnjaka. Izgradite strukturu podrške koja će vam pomoći da se što temeljitije i brže oporavite od razvoda.

4. Ne zadržavajte se na prošlosti

Tri misli o prošlosti obično spotaknu one koji se liječe od ozbiljnog prekida: Žele točno razumjeti zašto je njihova veza prekinuta. Sami sebi predbacuju zbog onoga što su mogli ili trebali učinili. Za sve što se dogodilo krive isključivo bivšeg. Boravak u prošlosti vas drži tamo. Baš kao što ne možete voziti auto naprijed gledajući u retrovizor, ne možete pokrenuti svoj život naprijed ako se fokusirate na prošlost. Ne možete promijeniti prošlost. Najbolje što možete učiniti je učiti iz toga.

5. Na neuspjeh veze gledajte jednostavno kao na važnu lekciju koju ste morali naučiti

Vi i bivši bili ste u vezi koja nije uspjela. Veza nije uspjela i iz nje možete učiti - ako tako odlučite. Jednom kada odlučite učiti iz propalog braka ili odnosa umjesto da se etiketirate kao neuspješni, ponovno ćete steći povjerenje u sebe i svoju sposobnost da imate uspješnu vezu u budućnosti.

Unhappy married couple after cheating at home

6. Prestanite sebe gledati kao žrtvu

Tako se lako osjećati kao žrtva kada netko prekine s vama. Ipak, to je najgora stvar koju možete učiniti. Kada na sebe gledate kao na žrtvu, uskraćujete si snagu i moć koju imate i koju trebate da prebolite slomljeno srce. Promijenite priču i preuzmite odgovornost za ono što ste učinili ili niste učinili, a što je doprinijelo kraju veze. 

7. Neutralizirajte toksične pojedince

Često je bivši taj koji je toksičan, ali postoji mnogo drugih koji također mogu biti slični. Naučiti kako se odmaknuti od njihove drame i negativnosti jedan je od najvažnijih načina na koji možete prevazići razvod ili se izliječiti od prekida.

'Imali smo savršen brak i nikad se nismo svađali, svi su mi rekli da sam luda što ga ostavljam'
'Imali smo savršen brak i nikad se nismo svađali, svi su mi rekli da sam luda što ga ostavljam'

8. Prihvatite promjene

Razvod jeste promjena. Veliki prekidi jesu veliki potresi u životu. Što se duže borite s ovim promjenama, dulje ćete ostati zaglavljeni. To ne znači da biste trebali samo prijeći preko svega. Trebali biste se boriti za ono što je važno, ali neke sitnice možda nisu vrijedne borbe. Kad na promjene gledate kao na nužne, život će vam postati lakši.

9. Prihvatite emocionalni kaos razvoda kao normalan

Nitko se ne voli osjećati kao da nema kontrolu nad svojim emocijama i nitko ne može predvidjeti kako će se osjećati od trenutka do trenutka. Ali tako je kad vam je slomljeno srce. Bez obzira na to kako se osjećate, nemojte gubiti razum. Samo se nosite s ogromnom količinom stresa, a stres čini čudne stvari.

10. Odvojite vrijeme za opuštanje

Budući da su razvod i prekid jako teški, morate se pobrinuti da odvojite vrijeme za opuštanje. Opuštanje znači namjerno odvajanje vremena iz dana u dan za opuštanje i stavljanje svega ostalog na stanku.

11. Vježbajte

Jedan od najboljih načina da se nosite sa stresom i depresijom slomljenog srca je vježbanje. Vježba može biti laka poput šetnje ili ekstremna poput treninga i natjecanja u triatlonu.

12. Spavajte dovoljno

San je jedan od onih pustih snova kada ste u mukama slomljenog srca, ali što više uspijete vratiti svoju rutinu spavanja i raspored u normalu, to ćete se bolje nositi sa stresom.

13. Ograničite kofein

To može biti teško učiniti kada ne spavate dovoljno, ali previše kofeina može previše stimulirati. Već ste dovoljno pod stresom suočavajući se s prekidom, a dodavanje goriva kofeina u već bijesnu vatru stresa nije u vašem najboljem interesu.

14. Razvijte snažan, pozitivan i fleksibilan način razmišljanja

To je pravi cilj svakoga tko istinski želi naučiti kako se oporaviti od prekida. Morate biti svjesni da će vas zaglaviti uobičajene misli i nefleksibilnost.

15. Odaberite svakodnevno raditi na oporavku od razvoda - bez obzira na neuspjehe koji se mogu dogoditi

Kada želite nešto postići, odvojite vrijeme za svakodnevni rad na tome. Učinite istu stvar s razvodom ili oporavkom od prekida. Što više usredotočenog vremena potrošite na radnje koje će vam pomoći da se ponovno osjećate normalno, to ćete se brže osjećati tako.

Ilustracije seksa i ljubavi

16. Postanite emocionalno inteligentni, prema sebi i drugima

Što bolji postanete u prepoznavanju onoga što se događa s vašim emocijama i zašto se tako osjećate, brže ćete moći smiriti emocionalnu turbulenciju u kojoj ste bili. Također, što bolje razumijete emocije drugih, lakše ćete izbjegavati njihove okidače.

17. Razvijte samopouzdanje

Razvod može nagrizati samopouzdanje. Bez obzira na to, još uvijek imate ogromne kvalitete zbog kojih se možete i trebate osjećati sjajno. Otkrijte što vam se sviđa na sebi, podsjećajte se na te stvari svakodnevno i bit ćete na dobrom putu da izgradite svoje samopouzdanje.

18. Ne čekajte ispriku da biste oprostili

Jedan od najtežih dijelova oporavka od razvoda je oprostiti i bivšem i sebi za sve što je doprinijelo kraju braka. Kamen spoticanja na koji većina nailazi je izjednačavanje oprosta sa zaboravom ili odobravanjem onoga što se dogodilo. To nije pravi oprost. Istinski oprost se sastoji u tome da se oslobodite prošlosti kako vas ona više ne bi kontrolirala. Morate se sjetiti što se dogodilo kako biste mogli učiti iz toga i donositi bolje odluke u budućnosti.

19. Sjetite se zašto ulažete toliko truda da naučite kako se oporaviti nakon razvoda

Imat ćete dana kada sve što želite učiniti je ostati u krevetu, navući pokrivač preko glave i pustiti ostatak svijeta da nastavi bez vas. U ovim trenucima, ako se možete sjetiti zašto želite preboljeti razvod, počet ćete pokretati motivaciju koja vam je potrebna da preživite još jedan dan - bez obzira s čime se suočavate.

Ovih 19 zadataka osnove su onoga što je potrebno za suočavanje s krajem braka ili veze. Otkrit ćete da je nekim danima lakše rješavati zadatke nego drugim. I to je sasvim normalno jer je oporavak od razvoda proces. Dok nastavljate raditi na ovim zadacima, otkrit ćete da će postupno postati lakši i da se ne borite s toliko briga kao što ste mislili. Jednom kada briga, o tome koliko je razvod užasan bio, bude iza vas, brže ćete se podići od udaraca koje vam je zadao i prigrliti novi život koji je pred vama jer ste otkrili kako se oporaviti nakon sloma, donosi YourTango.

Jeste li spremne? 7 ključnih stvari koje morate znati prije nego kažete sudbonosno 'Da'
Jeste li spremne? 7 ključnih stvari koje morate znati prije nego kažete sudbonosno 'Da'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije