Lifestyle

Komentari 0

Uz pravilnu njegu zaustavite širenje pora i nastanak mitesera

Uz pravilnu njegu zaustavite širenje pora i nastanak mitesera

Iako ne možemo promijeniti prirodnu veličinu naših pora, jer su određene genetski te se s godinama mogu povećavati, pravilnim tretiranjem kože lica možemo smanjiti njihovo širenje

Začepljene pore, genetika, dob i oštećenja od sunca glavni su uzroci proširenih pora. Ali, to ne znači da ih ne možete smanjiti. To je apsolutno moguće ako odaberete pravi tretman i napravite neke osnovne postupke čišćenja lica.

Ovo su neki od savjeta dermatologa:

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Koristite samo proizvode za čišćenje koji imaju prilagođen pH za zaštitu kože

Možda volite eksperimentirati s proizvodima za čišćenje, ali ne zaboravite provjeriti njihovu pH ravnotežu. Dermatolozi kažu da je to zapravo presudna stvar. Vaši proizvodi za njegu kože trebaju se prilagoditi vašoj koži, a kada govorimo o pH ravnoteži, ona obično treba iznositi između 4,7 i 5,75. Pogrešno sredstvo za čišćenje može biti okidač za manje otpornu i osjetljiviju kožu.

2. Ne koristite dnevnu kremu ako vam je koža na nosu masna

Iako možda zvuči čudno, dermatolozi ne savjetuju nanošenje kreme na nos ako je na tom području koža masna ili ako imate mitesere. To može dovesti do širenja pora.

3. Nanesite glikolnu kiselinu da odčepite pore

Ako imate velike začepljene pore, dermatolozi predlažu upotrebu glikolne kiseline. Može se koristiti čak i za suhu kožu. Korištenje proizvoda koji sadrže ovaj sastojak može pomoći da odčepite pore i smanjite njihovo širenje.

4. Perite lice dva puta dnevno toplom vodom

Obično začepljene pore i masni ten čine da pore izgledaju još veće. Operite lice ujutro i prije spavanja kako biste odčepili pore, ali ne zaboravite da voda ne smije biti jako vruća jer može još više iritirati vašu kožu.

Fotolia

5. Koristite kremu za sunčanje bez ulja

Za kožu sklonu aknama i masnu kožu koristite kremu za zaštitu od sunca bez ulja. Treba biti vrlo lagane teksture i sadržavati cink.
Bolje je izbjegavati vodonepropusnu kremu za sunčanje jer vaša koža neće moći disati, a pore će vam se još više začepiti.

6. Ograničite mliječne proizvode

Dermatolozi preporučuju pijenje 200 ml mlijeka dnevno ili zamjenu poput bademovog ili kokosovog mlijeka jer su bolja za vašu kožu. Neki hormoni rasta mogu se naći u kravljem mlijeku i konzumacijom se dolazi do proširenih pora, piše Bright Side.

Najčitaniji članci