Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uz zabavne igre putuje se bez dosade i mučnine

Uz zabavne igre putuje se bez dosade i mučnine
1

Na putovanje s djecom najbolje je krenuti rano ujutro kako biste izbjegli najveće vrućine. Na putovanje obvezno ponesite dovoljno vode

VIDEO

Na putovanje s djecom najbolje je krenuti rano ujutro ili u ranim večernjim satima kako biste izbjegli najveće vrućine. Obvezno ponesite dovoljno vode (pokoju bocu možete preko noći ostaviti u zamrzivaču tako da se polagano odleđuje i ostaje hladna). Osim nekoliko sendviča, ponesite i nešto voća i povrća (banane, jabuke, mrkve), a grickalice i slatkiše izbjegavajte jer mogu izazvati mučninu. Djecu zabavljajte različitim igrama kako biste izbjegli dosadu, svađe i razdražljivost. Obratite pozornost i na sigurnost - provjerite jesu li veća djeca vezana pojasom, a manja pravilno smještena u sigurnosne sjedalice. Tijekom vožnje bebe nemojte ni na sekundu vaditi iz sjedalica, čak ni ako plaču. Naglo kočenje moglo bi završiti tragično. Iz istog razloga, nemojte u autu otkopčavati pojas i naginjati se prema stražnjem sjedalu kako biste smirili djecu.

SVE ŠTO POČINJE NA SLOVO...
Djecu koja znaju čitati možete zabaviti abecednom igrom. Počnite slovom A i gledajući kroz prozor pokušajte pronaći što više stvari koje počinju tim slovom (automobil, asfalt...). Računaju se i nazivi mjesta na putokazima te riječi na reklamnim plakatima.

IDEMO NA IZLET I NOSIMO...
Onaj tko započinje igru kaže: “Idem na izlet i nosim ananas (ili nešto drugo što počinje na A). Sljedeći mora spomenuti nešto što počinje slovom B, i tako dalje. No prije toga mora nabrojiti sve što su “ponijeli” igrači prije njega (“Nosim ananas, bicikl, crve, ćevap...”). Igra završava kad stignete do Ž ili zaboravite što sve treba ponijeti.

SKUPLJANJE REGISTRACIJA
Cilj igre je uočiti registarske oznake iz različitih gradova, a pobjednik je onaj koji ih “sakupi” najviše. Možete i zakomplicirati igru zbrajanjem bodova - dodatne bodove može nositi pogađanje imena toga grada, strane registracije ili zeleni automobili.

ŠTO BI BILO KAD BI BILO
U ovoj igri također se postavljaju pitanja, ali ona na koja se ne može odgovoriti s “da” ili “ne” nego cijelom rečenicom. Npr. “Što bi učinio da osvojiš milijun kuna?”, “Da do kraja života moraš jesti samo jednu vrstu hrane, što bi izabrao?”. Svi su pobjednici.

POGODI ŠTO SAM ZAMISLIO
Jedan igrač zamisli neki predmet ili biće, a drugi naizmjenično postavljaju pitanja na koja se može odgovoriti s “da” ili “ne”. (Je li to živo? Ima li perje?...) Ako u igri sudjeluju i mala djeca, zamišljajte poznate predmete i članove obitelji da i ona mogu pogađati.

KOJA JE OVO MELODIJA?
Maloj djeci možete zviždati melodije dječjih pjesmica, a starijoj popularnih hitova. Također možete uključiti radio ili CD na nekoliko sekundi i vidjeti tko najbrže može pogoditi o kojoj je melodiji riječ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere
DRŽITE IH NA OKU!

Varalice: 4 horoskopska znaka vole imati tajne ljubavne afere

Ovisno o karakteru i karakteristikama svakog znaka, astrologija otkriva razne sklonosti koje ponekad i nisu javne te ih je teže uočiti, naročito u ljubavnom odnosu
Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač