Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Varivo od slanutka s kobasicom

Varivo od slanutka s kobasicom

Slanutak je sve popularniji i u našoj kuhinji, a ovaj recept je lagan i hranjiv te će biti lijepi izlet od klasičnog svakodnevnog ručka. Puno povrća i malo kobasice zaokružit će sve nutritivne potrebe

VIDEO

Iako je najpoznatije jelo od slanutka humus, on je jako zastupljen u Istočnjačkoj kuhinji u kojoj ga se melje pa se od njega rade peciva, dodaje u variva, a jako je zastupljen i u vegetarijanskoj kuhinji jer je bogat vitaminima i mineralima.

POGLEDAJTE VIDEO: Skuhajte savršenu juhu dodajući joj neobični sastojak

Pokretanje videa...

juha 00:15

Sastojci:

  • 400 g slanutka
  • 2 jušne žlice maslinova ulja
  • 2  luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 paprike
  • 2 mrkve
  • 400 g pelata
  • 400 g kobasica
  • 3 čaše vode
  • sol papar   
Fotolia

Priprema:

  1. Ako slanutka imate u konzervi, samo ga isperite i ocijedite. Ako imate suhi potrebno ga je noć ranije staviti namakati te ga prije pripreme  oprati i ocijediti.
  2. Slanutak koji se namakao stavite u veći lonac, prelijte vodom i kuhajte oko 1,5 sat te ocijedite.
  3. U međuvremenu propirjajte luk, češnjak i nasjeckanu papriku na maslinovu ulju.
  4. Dodajte narezanu mrkvu, pelate, lovorov list i vodu te pustite da zavrije.
  5. Narežite kobasicu i dodajte ju u varivo. Odmah dodajte i slanutak (ako je iz konzerve).
  6. Poklopite i kuhajte otprilike 1 sat.
  7. Začinite prema ukusu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj