Slanutak je sve popularniji i u našoj kuhinji, a ovaj recept je lagan i hranjiv te će biti lijepi izlet od klasičnog svakodnevnog ručka. Puno povrća i malo kobasice zaokružit će sve nutritivne potrebe
PROLJETNI RECEPT
Varivo od slanutka s kobasicom
Iako je najpoznatije jelo od slanutka humus, on je jako zastupljen u Istočnjačkoj kuhinji u kojoj ga se melje pa se od njega rade peciva, dodaje u variva, a jako je zastupljen i u vegetarijanskoj kuhinji jer je bogat vitaminima i mineralima.
POGLEDAJTE VIDEO: Skuhajte savršenu juhu dodajući joj neobični sastojak
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 400 g slanutka
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 paprike
- 2 mrkve
- 400 g pelata
- 400 g kobasica
- 3 čaše vode
- sol papar
Priprema:
- Ako slanutka imate u konzervi, samo ga isperite i ocijedite. Ako imate suhi potrebno ga je noć ranije staviti namakati te ga prije pripreme oprati i ocijediti.
- Slanutak koji se namakao stavite u veći lonac, prelijte vodom i kuhajte oko 1,5 sat te ocijedite.
- U međuvremenu propirjajte luk, češnjak i nasjeckanu papriku na maslinovu ulju.
- Dodajte narezanu mrkvu, pelate, lovorov list i vodu te pustite da zavrije.
- Narežite kobasicu i dodajte ju u varivo. Odmah dodajte i slanutak (ako je iz konzerve).
- Poklopite i kuhajte otprilike 1 sat.
- Začinite prema ukusu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku