Lifestyle

Komentari 1

Već s tri godine može se otkriti hoće li dijete imati dobar život

Već s tri godine može se otkriti hoće li dijete imati dobar život

Samokontrola je izrazito bitna, a njen nedostatak već u ranoj dobi može ukazati na kvalitetu života kasnije, sklonost nezdravim navikama te raspolaganju s novcem

Djeca koja imaju nisku razinu samokontole u dobi od tri godine imaju veću vjerojatnost da će imati zdravstvene i novčane probleme te kriminalni dosje u dobi od 32 godine bez obzira na porijeklo i kvocijent inteligencije, pokazalo je zajedničko istraživanje sveučilišta u SAD-u, Velikoj Britaniji i Novom Zelandu. Najčešći zdravstveni problemi koji su javljaju kasnije su visoki krvni tlak, prekomjerna tjelesna težina, problemi s disanjem i spolno prenosive infekcije. Također postoji velika vjerojatnost da će biti ovisni o duhanu, alkoholu i drogi te bitI samohrani roditelji koji će teško upravljati vlastitim novcem.

- Samokontrola i impulzivnost su zahtjevi koje društvo stavlja na djecu od najranije dobi. Studija pokazuje da volja koju djeca pokazuju u najranijoj dobi može imati veliki utjecaj na zdrav i bogat život u odrasloj dobi - rekao je voditelj istraživanja Terrie Moffitt.

Istraživači su pratili živote ispitanika najprije u dobi od tri godine, a potom s 30. 

Najčitaniji članci