Lifestyle

Komentari 0

Večera u operi u Sydneyu odvija se uz pse koji tjeraju galebove

Večera u operi u Sydneyu odvija se uz pse koji tjeraju galebove

Psi i njihovi vodiči patroliraju šetnicom ispred sidnejske opere i tjeraju galebove koji se obrušavaju na hranu kako bi posjetitelji i turisti mogli na miru uživati u jelu i pogledu na more

Za mnoge je stol u sidnejskoj operi s pogledom na plavo more njegove svjetski poznate luke vrhunski doživljaj tijekom ljeta. Ali galebovi koji se obrušavaju na hranu natjerali su upravu opernog bara da angažira dresirane pse kako bi se osiguralo da posjetitelji uživaju dok se pokušavaju oporaviti od mjera ograničenja uvedenih u borbi protiv koronavirusa.

POGLEDAJTE VIDEO: Izlegli se malo galebovi

Sammy McPherson, voditelj kuhinje koja se nalazi uz bar, rekao je da su primijetili smanjenje zračnih napada za 80-85 posto otkako su patrole pasa prvi put isprobane 2018.

- Moglo bi se reći da je to bio preokret. Ne moramo juriti za pticama i nadomještati ogromne količine hrane, razbijene čaše, tanjure. Bilo je apsolutno nevjerojatno - rekao je McPherson za Reuters.

Psi i njihovi vodiči patroliraju šetnicom ispred objekata na rivi i tjeraju galebove.

Tvrtka koja pruža uslugu ima 12 do 13 pasa, raspoređenih svaki dan s dvostrukim smjenama vikendom.

Voditeljica pasa Carla Shoobert rekla je da koriste pse koji su prirodno skloni loviti galebove, kao što su australski čuvari stada i graničarski škotski ovčari.

- Ljudi vas zbunjeno gledaju prvi sat vaše smjene, pokušavajući shvatiti što radite. Onda odete na petominutnu stanku... i kad se vratite kažu: 'O, to ona radi' jer se ptice u međuvremenu vraćaju - rekla je.

Unatoč prisutnosti drugih ptica poput golubova, psi se usredotočuju samo na galebove. Gosti kažu da su psi u tim prostorima osigurali ugodniju atmosferu.

- Ne moramo stalno pokrivati hranu i ne trebamo tjerati galebove ili udarati nogama u pod, i zapravo možete uživati u svom vremenu ovdje u opernom baru - rekla je stanovnica Sydneya Banita Sarhosh.

Najčitaniji članci