Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Većinu dana pazi što jede, ali ima dan za varanje i tad pojede nezamislivih 9000 kalorija

Većinu dana pazi što jede, ali ima dan za varanje  i tad pojede nezamislivih 9000 kalorija

Livia Adams (25) kaže kako je kroz godine imala kompleksan odnos s hranom, a sada je pronašla sustav koji za nju funkcionira. Dok se šest dana u tjednu trudi jesti zdravo i vježba, onaj sedmi je samo za užitke

VIDEO

Žena koja vježba šest dana u tjednu kaže da u tzv. 'cheat dayu' unosi 9000 kalorija, uključujući šest krafni samo za doručak.

POGLEDAJTE VIDEO: Pretilost kod djece u Hrvatskoj

Pokretanje videa...

Prehrana u odrastanju hrvatske djece 02:00

Livia Adams (25) na svom Instagramu i YouTubeu, gdje ima 54.600, odnosno 196.000 sljedbenika, redovito dijeli zapanjujuće snimke nevjerojatnih obroka koje priprema u dane varanja.

Godine 2014. ova se vlasnica tvrtke, studentica i kreatorica sadržaja iz njemačkog Bonna borila s depresijom, zbog koje je ograničila ono što jede na samo 500 do 600 kalorija dnevno.

S vremenom se Livia počela oporavljati od depresije, uživati ​​u životu i hrani koju je prethodno sebi uskraćivala.

Nekoliko godina kasnije, Livia je počela dijeliti videozapise i slike na kojima uživa u 'danu varanja' online u pokušaju da 'pomogne drugima da vrate zdrav odnos s hranom i pomogne im u oporavku', prenosi Mirror.

U prosjeku Livia ima jedan dan varanja tjedno, gdje se usredotočuje na uživanje u hrani koju jede, a ne na unos kalorija - iako procjenjuje da bi mogla jesti negdje između 5500 i 9000 kalorija dnevno.

U tom tipičnom danu za varanje pojede: šest krafni za doručak, pljeskavice i krumpiriće za ručak, pizze ili sendvič s krumpirićima ili kolutovima luka i mliječni shake za večeru, te čips, muffine, kolače i orašaste plodove za međuobroke.

Apatija ili apetit: Zašto više jedemo kada nam je dosadno?
Apatija ili apetit: Zašto više jedemo kada nam je dosadno?

Trolovi su je optužili da je 'debela' - ali odlučna je da se ne hrani ovom negativnom energijom.

Umjesto toga, usredotočuje se na pozitivne komentare koje dobiva od ljudi koji kažu da im je pomogla da vrate pozitivan odnos s hranom.

Livijin dečko Nathan (33) također je snima za YouTube i on joj je bio oslonac tijekom cijelog oporavka.

- Korijen mojih restriktivnih prehrambenih navika bila je depresija i oporavak - pogotovo od te depresije - bio je težak. Osjećaji apatije i ravnodušnosti odnosili su se i na hranu u to vrijeme pa nije bilo razloga za bilo što učiniti ili jesti jer mi to nije bilo važno - rekla je Livia.

Oporavak je više bio putovanje ponovnog pronalaženja radosti u životu, a ne samo popravljanje načina prehrane. S vremenom sam postala fleksibilnija sa situacijama općenito i s hranom, objašnjava Livia.

- Ponovno sam mogla uživati ​​- osim u hrani - što mi je pomoglo da se manje usredotočim na nju jer sam hranom tjerala tijelo da nešto fizički osjeća jer mentalno nisam osjećala ništa - kaže Livia koja  je priznala da je uvođenje dana varanja u njezinu prehranu 'šok za sustav', ali joj je bilo nužna taktika za manje kontroliranje jela.

Promijenili neke sitnice u životu i zajedno izgubili 90 kilograma
Promijenili neke sitnice u životu i zajedno izgubili 90 kilograma

- Mislim da je dosljednost ključna za sve u životu. Mislim da pretjerano kompenziranje ovih dana pretjeranim vježbanjem nije put kojim treba ići - dodala je.

Umjesto toga, ona slijedi stalni šestomjesečni fitnes plan, koji uključuje šetnju od osam kilometara i dvadesetominutni trening jačeg intenziteta. Na taj se način može dobro oznojiti i osloboditi um bez pretjeranog naprezanja.

Također nikada ne vježba na dan kad vara s hranom - ovo vrijeme koristi kako bi se um i tijelo potpuno odmorili.

Livia kaže da ima Instagram i YouTube kojima se zahvaljuje što se oslobodila straha od hrane.

- Pokušavam ne hraniti negativnu energiju. Moji bi videozapisi trebali nasmijati ljude. Želim pokazati kako uživam u hrani slobodno bez negativnih misli ili kontroliranja razmišljanja - dodaje.

Tipičan dan obroka za Liviju sastoji se od proteinske pločice za doručak, keto tortilja s jajima i ljutim umakom za ručak s proteinskom pločicom ili mini keto kolača od sira za desert i ogromne salate s piletinom, guacamoleom i povrćem za večeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto
ZNAJU ZAŠTO...

Hrana koju kuhari nikada neće naručiti u restoranu, evo zašto

Jeste li ikad primijetili kako konobari u restoranima često predlažu da uzmete posebnu ponudu dana? No njihovi razlozi mogu biti više ekonomski nego kulinarski

Dnevni horoskop za četvrtak 9. svibnja: Biku zavođenje ide od ruke, Lava čeka zanimljiva kava
ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Dnevni horoskop za četvrtak 9. svibnja: Biku zavođenje ide od ruke, Lava čeka zanimljiva kava

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 9. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.
PET SRETNIKA

Znakovi Zodijaka koji će pronaći ljubav u drugoj polovici 2024.

Ako je riječ o ljubavnoj suši, određenim će se znakovima sreća ipak nasmiješiti - riječ je o onima koji će uskoro uživati u novoj, prekrasnoj romansi