Lifestyle

Komentari 2

Većinu dana pazi što jede, ali ima dan za varanje i tad pojede nezamislivih 9000 kalorija

Većinu dana pazi što jede, ali ima dan za varanje  i tad pojede nezamislivih 9000 kalorija

Livia Adams (25) kaže kako je kroz godine imala kompleksan odnos s hranom, a sada je pronašla sustav koji za nju funkcionira. Dok se šest dana u tjednu trudi jesti zdravo i vježba, onaj sedmi je samo za užitke

Žena koja vježba šest dana u tjednu kaže da u tzv. 'cheat dayu' unosi 9000 kalorija, uključujući šest krafni samo za doručak.

POGLEDAJTE VIDEO: Pretilost kod djece u Hrvatskoj

Livia Adams (25) na svom Instagramu i YouTubeu, gdje ima 54.600, odnosno 196.000 sljedbenika, redovito dijeli zapanjujuće snimke nevjerojatnih obroka koje priprema u dane varanja.

Godine 2014. ova se vlasnica tvrtke, studentica i kreatorica sadržaja iz njemačkog Bonna borila s depresijom, zbog koje je ograničila ono što jede na samo 500 do 600 kalorija dnevno.

S vremenom se Livia počela oporavljati od depresije, uživati ​​u životu i hrani koju je prethodno sebi uskraćivala.

Nekoliko godina kasnije, Livia je počela dijeliti videozapise i slike na kojima uživa u 'danu varanja' online u pokušaju da 'pomogne drugima da vrate zdrav odnos s hranom i pomogne im u oporavku', prenosi Mirror.

U prosjeku Livia ima jedan dan varanja tjedno, gdje se usredotočuje na uživanje u hrani koju jede, a ne na unos kalorija - iako procjenjuje da bi mogla jesti negdje između 5500 i 9000 kalorija dnevno.

U tom tipičnom danu za varanje pojede: šest krafni za doručak, pljeskavice i krumpiriće za ručak, pizze ili sendvič s krumpirićima ili kolutovima luka i mliječni shake za večeru, te čips, muffine, kolače i orašaste plodove za međuobroke.

Trolovi su je optužili da je 'debela' - ali odlučna je da se ne hrani ovom negativnom energijom.

Umjesto toga, usredotočuje se na pozitivne komentare koje dobiva od ljudi koji kažu da im je pomogla da vrate pozitivan odnos s hranom.

Livijin dečko Nathan (33) također je snima za YouTube i on joj je bio oslonac tijekom cijelog oporavka.

- Korijen mojih restriktivnih prehrambenih navika bila je depresija i oporavak - pogotovo od te depresije - bio je težak. Osjećaji apatije i ravnodušnosti odnosili su se i na hranu u to vrijeme pa nije bilo razloga za bilo što učiniti ili jesti jer mi to nije bilo važno - rekla je Livia.

Oporavak je više bio putovanje ponovnog pronalaženja radosti u životu, a ne samo popravljanje načina prehrane. S vremenom sam postala fleksibilnija sa situacijama općenito i s hranom, objašnjava Livia.

- Ponovno sam mogla uživati ​​- osim u hrani - što mi je pomoglo da se manje usredotočim na nju jer sam hranom tjerala tijelo da nešto fizički osjeća jer mentalno nisam osjećala ništa - kaže Livia koja  je priznala da je uvođenje dana varanja u njezinu prehranu 'šok za sustav', ali joj je bilo nužna taktika za manje kontroliranje jela.

- Mislim da je dosljednost ključna za sve u životu. Mislim da pretjerano kompenziranje ovih dana pretjeranim vježbanjem nije put kojim treba ići - dodala je.

Umjesto toga, ona slijedi stalni šestomjesečni fitnes plan, koji uključuje šetnju od osam kilometara i dvadesetominutni trening jačeg intenziteta. Na taj se način može dobro oznojiti i osloboditi um bez pretjeranog naprezanja.

Također nikada ne vježba na dan kad vara s hranom - ovo vrijeme koristi kako bi se um i tijelo potpuno odmorili.

Livia kaže da ima Instagram i YouTube kojima se zahvaljuje što se oslobodila straha od hrane.

- Pokušavam ne hraniti negativnu energiju. Moji bi videozapisi trebali nasmijati ljude. Želim pokazati kako uživam u hrani slobodno bez negativnih misli ili kontroliranja razmišljanja - dodaje.

Tipičan dan obroka za Liviju sastoji se od proteinske pločice za doručak, keto tortilja s jajima i ljutim umakom za ručak s proteinskom pločicom ili mini keto kolača od sira za desert i ogromne salate s piletinom, guacamoleom i povrćem za večeru.

Najčitaniji članci