Obavijesti

Lifestyle

Komentari 84

Veliki test krafni: Za vas smo provjerili koje su najsočnije i najmekše, a koje najjeftinije

Veliki test krafni: Za vas smo provjerili koje su najsočnije i najmekše, a koje najjeftinije
14

Kušali smo dio ponude zagrebačkih krafni iz slastičarnica i trgovina. Rangirali smo ih po mekoći, masnoći, slatkoći, mirisu i cijeni, a na kraju smo odabrali i onu najukusniju

VIDEO

Ima li išta ljepše od tople krafne koja se topi u ustima i polako ispušta slatke okuse marmelade od marelice? U ovo vrijeme poklada - vjerojatno ne. Naime, krafne su neizostavna fašnička poslastica, a mnogi ih ljubitelji u to doba rado spremaju kod kuće i uživaju u okusima svježe domaće krafne. No ima i onih koji se radije upute u obližnju pekarnicu, slastičarnicu ili trgovinu i u njima bezbrižno uživaju.

POGLEDAJTE VIDEO: Recept za krafne star 100 godina

Pokretanje videa...

Valentina: Imam recept star 100 godina ispisan krasopisom za najmekše krafne, isprobajte ga 01:11

Ako ste i vi među njima i radije kupujete krafne nego što ih spremate doma, za vas smo testirali krafne iz tri slastičarnice, jedne pekarnice i četiri trgovine u Zagrebu te ih ocijenili i odabrali najbolje.

Riječ je o slastičarnicama Orijent, Cukeraj i Jakšić, pekarnici Bekeraj te trgovinama Konzum, Spar, Kaufland i Plodine. Iz svake trgovine smo uzeli klasične krafne od marmelade (neki su imali veća pakiranja, a neki su prodavali krafne po komadu). U Plodinama i Konzumu smo kupili paket od četiri krafne, Spar je imao manje krafne u paketu od osam komada, a iz Kauflanda smo uzeli jednu krafnu.

Zagreb: Isprobavanje krafni u redakciji 24sata

Slastičarnice i pekarnice imaju bogat izbor punjenja krafni, no iz svake smo obavezno uzeli klasičnu krafnu od marmelade, ali smo isprobali i ostatak ponude, kako bismo okusili što se još nudi.

Omjer cijene i kvalitete, ali i miris, masnoća, slatkoća i mekoća kriteriji su po kojima smo ocjenjivali krafne. Najskuplja krafna na našem popisu je ona Orijenta, premium verzija, dok najjeftiniju možete kupiti u Konzumu. Najjeftinija krafna iz trgovina svakako se nije proslavila jer je na našoj listi zauzela posljednje mjesto i dobila najlošije ocjene. Naime, količina punjenja i miris su nas razočarali, a mekoća, slatkoća i masnoća su zadovoljavajući.

Maškare stižu: Isprobajte ovaj recept za krafne meke kao duša
Maškare stižu: Isprobajte ovaj recept za krafne meke kao duša

Najveći izbor dočekao nas je u Bekeraju, gdje su raznolikost okusa i ponude zbilja ozbiljno shvatili. Ljubitelji voćnog, čokoladnog, cheesecakea i ostalih kombinacija će tu uživati. U gotovo svakoj specijaliziranoj trgovini dočekao nas je red za krafne, a to je samo jedan od znakova koliko su u pokladno vrijeme popularne.

storyeditor/2024-02-06/PXL_190220_28043162_-_Copy.jpg

Klasične krafne, koje su izgledom prepoznatljive, ali se ne ističu, mogu se kupiti u slastičarnici Jakšić. Iako ih na prvu ne bismo izdvojili, nakon kušanja i čistih petica u svim kategorijama ponosno su zasjele na tron zagrebačke ponude krafni koje smo probali. Privlače mirisom, imaju taman punjenja, a kupit ćete ih uvijek svježe, meke i bez previše masti. Ako su vam nakon našeg testiranja narasle zazubice, zaputite se po krafne i utažite želju za poslasticom koju malo tko izbjegne svake veljače.

ANKETA Pravite li sami krafne ili ih radije kupujete u trgovini?
ANKETA Pravite li sami krafne ili ih radije kupujete u trgovini?

Proučavajući ponudu kvantitativno, u većini trgovačkih lanaca paket od četiri krafne možete dobiti za niti dva eura, dok ćete ručno rađenu krafnu iz slastičarnice platiti između 1,40 i 2,70 eura. Prodaju se i jedne i druge, a procjena okusa na kraju ostaje na svakom nepcu zasebno.

Slastičarnica Orijent 

Zagreb: Isprobavanje krafni u redakciji 24sata

Slastičarnica Orijent svoje krafne ističe kreativnim vanjskim punjenjem pa nas je šarenilo zainteresiralo na prvu. Bogato punjenje i primamljujući miris su nas privukli, a isprobali smo krafne s čokoladom i karamelom, pistacijom, bijelom čokoladom i narančom. Nisu preslatke, kreme su nam se svidjele, no najviše nas je iznenadila cijena. Naime, najskuplje su od svih - premium krafnu platit ćete 2,70 eura, dok je klasična 1,60 eura.

Slastičarnica Jakšić

storyeditor/2024-02-06/PXL_050224_109645987.jpg

Krafne iz slastičarnice Jakšić zauzele su prvo mjesto. Klasične, s marmeladom, dobile su petice u svim kategorijama ispitivanja. Svježe, mirisne, s taman punjenja, slatkoće i masnoće. Za jednu krafnu ćete izdvojiti 1,40 eura, a možemo reći da je ovo idealno mjesto ako ste se zaželjeli klasične krafne, koja vas neće razočarati.

Bekeraj

storyeditor/2024-02-06/PXL_050224_109645992_-_Copy.jpg

Pekarnica Bekeraj svoje krafne je napunila raznim punjenjima pa kod njih možete kušati gotovo što god poželite. Punjenje možete vidjeti na bočnoj strani krafne, a neki od okusa su pistacio, cheesecake višnja, čokolada, bijela čokolada s lješnjacima i mnogi drugi. Punjenje je u nekim krafnama previše pa potpuno preuzmu krafnu, no krafne, unatoč tome, nemaju poseban miris. Jednu krafnu ćete platiti 2,40 eura.

Cukeraj

Zagreb: Isprobavanje krafni u redakciji 24sata

Iz Cukeraja smo probali klasičnu krafnu, onu s čokoladnim punjenjem i njihove poznate male krafne s vanilijom. Mini krafnu ćete platiti 1 euro, dok je velika 1,5 eura. Malu krafnu možete pojesti u jednom zalogaju, a punjenje je svim krafnama zadovoljavajućeg okusa i količine. Cukeraj nudi više okusa, a možemo reći da vas nijedan neće razočarati.

Spar 

storyeditor/2024-02-06/PXL_050224_109645988_-_Copy.jpg

Sparove krafne simpatično su pakirane u paketu od osam komada, ali su veličinom duplo manje od klasičnih krafni. Na testu mirisa nisu briljirale jer se osjeti miris ulja. Količina punjenja nije loša, no ne oduševljava, kao ni svježina. Iako krafne nisu premasne, osjeti se malo više slatkoće. Na našoj listi zauzele su predzadnje mjesto, ali cijeli paket smo platili 3,19 eura što je u redu s obzirom na količinu.

Kaufland

storyeditor/2024-02-06/PXL_050224_109645986.jpg

Kauflandova krafna je od velikih trgovačkih lanaca prošla najbolje i, uz Plodine, ima najmanje masne krafne. Količina punjenja nije nas oduševila, a mekoća i svježina podudaraju se s ostalim trgovinama, koje su sve zaradile trojku. Miris joj je među drugim krafnama iz trgovina najbolji, a ovu ćete krafnu platiti 0,59 eura.

Konzum

storyeditor/2024-02-06/PXL_050224_109645980_-_Copy.jpg

Krafne iz Konzuma prodaju se u paketu od 4 komada. Od hipermarketa, one su zauzele zadnje mjesto po našem izboru. Mirisom nas nisu privukle, a punjenja je bilo najmanje od konkurencije. Na zagriz su nešto masnije od ostalih. Paket košta 1,80 eura, a to je na našoj listi najniža cijena.

Plodine

storyeditor/2024-02-06/PXL_050224_109645991.jpg

Plodine nude krafne po cijeni od 1,92 eura za paket od četiri krafne, a njihov je glavni adut to što nisu masne. Miris nije preintenzivan, punjenja nemaju puno, a svježina je prosječna (s time da treba uzeti u obzir da stoje u plastici). Po našoj ocjeni, Plodine su se ocjenom smjestile uz bok sa Sparom, ali krafne im puno bolje mirišu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Test krafni 00:57

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci