Obavijesti

Lifestyle

Komentari 71

Veza nije uvjet sreće: Neudane žene više vremena daruju sebi

Veza nije uvjet sreće: Neudane žene više vremena daruju sebi

Čak 75 posto neudatih žena nije bilo zainteresirano za vezu u posljednjih godinu dana. Čekaju stvarne, snažne osjećaje i provode sve svoje slobodno vrijeme radeći na sebi

VIDEO

Bez obzira što mislili o vezama ili 'soliranju', činjenica je da broj neudanih žena raste. Teško je reći zašto žene više vole ostati same ili jesu li doista tako sretnije. Možda je u pitanju demografska nejednakost ili moderni svijet ne ostavlja ženama druge opcije. 

Pokazalo se da žene puno više ulažu u svoje veze od muških partnera. Naravno, ovo je generalizacija, ali nikome ne bi trebalo biti iznenađenje da žene ulažu više napora u izgradnju i održavanje svojih odnosa.

Ispada da je nakon određenog vremena ženama dosta ulaganja, a u dobi od 45 do 65 godina, oko 32 posto žena i samo 19 posto muškaraca su izjavili da su sretni sami. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istraživanja su pokazala da je nakon raspada veze ženama opuštajuće vrijeme provoditi u samoći. Tada se usmjeravaju na svoje potrebe, i bez osjećaja grižnje savjesti, puno više brige i vremena posvećuju sebi. Čak 61 posto neudanih žena u Velikoj Britaniji kaže da su zadovoljne svojim statusom.

Nemojte im se zamjeriti: Pet najokrutnijih znakova Zodijaka
Nemojte im se zamjeriti: Pet najokrutnijih znakova Zodijaka

Nema više obiteljskih obveza, nema stalnog kuhanja. Kažu da mogu samo naručiti ono što im se jede i uživati u tome. 

Ljubav jednostavno prestaje biti središte njihovog života. A u istraživanju se navodi da otkrivaju drugu vrstu ljubavi - ljubav prema sebi. 

Često se događa da žena nakon razvoda ili prekida ostane sama s djecom. Tad svu svoju ljubav i pažnju usmjeruje na njih i rijetko kad ima vremena ili mjesta za novu ljubav u životu. 

themoviedb.org

Istraživanje je pokazalo da to više nisu rijetki slučajevi. Čak 75 posto neudatih žena nije bilo zainteresirano za vezu u posljednjih godinu dana. I tu se mnogi istraživači pitaju - u čemu je problem?

Žene traže pravu ljubav, ali što duže su same to im je jasnije da sve mogu same. I nemaju potrebu za spojevima ili upoznavanjem novih muškaraca samo kako ne bi ostale same. 

Tko je zaista slabiji spol? Tko ima jača pluća, a tko mišiće?
Tko je zaista slabiji spol? Tko ima jača pluća, a tko mišiće?

Žene čekaju stvarne, snažne osjećaje i provode sve svoje slobodno vrijeme radeći na sebi - mentalno, fizički, društveno... I to ih usrećuje i povećava im samopouzdanje.

Istraživanje je također otkrilo zašto se muškarci osjećaju bolje u vezama od žena. Žene traže društvene kontakte i vole se družiti s različitim ljudima, dok se muškarci za društvo uglavnom oslanjaju na svoje partnerice i njihov krug ljudi. Stoga ne čudi da žene lako mogu riješiti bilo kakve probleme samo tražeći pomoć od prijatelja. A ako je žena sama, ima tendenciju da ima više prijatelja, dok su muškarci manje aktivni u širenju svojih društvenih mreža, piše Brightside.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle ostaje sama čekati dijete?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'