Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Vječne šiške ponovno su evoluirale, i to u rokerski chic

Vječne šiške ponovno su evoluirale, i to u rokerski chic
4

Tijekom povijesti, šiške su bile završni stilski pečat cjelokupnom izgledu, a idealna varijanta bira se prema obliku čela, veličini jagodica i veličini i istaknutosti brade

VIDEO

Ravne, guste, čupave, razbarušene, natapirane... šiške na bezbroj načina proslavila je zvijezda nijemog filma Louise Brooks krajem 19. stoljeća. Stroge, zaglađene šiške u Kleopatrinu stilu i bob pretvorila je u “instituciju” elegancije. Uskoro su glumice progovorile, šiške su evoluirale - a zloćka Mae West podignula ih je na novu razinu. Nakovrčala ih je, oblikovala u zavijutke i kratke kovrče. Mae je kosa dopuštala poigravanje pramenovima, no pin-up djevojka Bettie Page busen tamne kose nije mogla tako lako ukrotiti. Odrezala je šiške posred čela i natapirala ih. 

Prije nego što je sprej za kosu bio sinonim za uništavanje ozona, velika kosa postala je kult - a i šiške su se opirale gravitaciji, padale na neposlušne načine te ugrožavale promet ograničavajući vidno polje. Otkako je Kate Moss (navodno sama) odrezala šiške, probudila je uspavani trend i transformirala ih u rokerski chic.

Njezinu ovalnom licu pristajale bi bilo kakve, no za otkrivanje ideale frizure važno je pronaći šiške koje savršeno odgovaraju čelu, jagodicama i bradi. Strogo rezane šiške zahtijevaju brigu i potrebno ih je kratiti najmanje jedanput na mjesec, pa prije radikalnog šišanja valja imati na umu zahtjevno održavanje.

Dugi pramenovi za četvrtasto lice

Četvrtastom licu kakvo ima Helena Christensen pristaju duge šiške u pramenovima. Ošišajte ih slojevito kako biste omekšali oštre crte lica i počešljajte ih na stranu. Neka dodiruju obrve i budu nešto duže sa strane.

Pravi razdjeljak i slojevi sužavaju

Srednje debele, slojevite šiške odlično pristaju okruglom ili četvrtastom licu s izraženim jagodicama. Češljanjem na stranu neutralizirat će se širina. Isprobajte i šiške u obliku kvadrata koje će stvoriti iluziju izduženost.

Asimetrija ublažava istaknutu bradu

Srcolikom licu kakvo imaju Reese Witherspoon, S. Johansson i N. Campbell pristaju asimetrične, teške šiške koje će omekšati istaknutu bradu. Postrance ne bi smjele biti kraće od luka obrve niti duže od kutova očiju.

Slapovi šiški za duguljasti oblik

Duguljastom licu s istaknutom dugom vilicom sjajno stoje slapovi šiški u Rihanninu stilu, čak i ako je kosa kratka. Dugačke i ravne sjajan su alat za kamufliranje izraženog čela ili vizualno skraćivanje lica.

Ovalnom licu pristaje sve

Ovalnom licu visokog i uskog čela te istaknute i zaobljene brade pristaju gotovo sve frizure. No čuvajte se ekstrema - suviše kratke, dugačke ili debele šiške upropastit će dojam.

Trikovi za oblikovanje superšiški

1. Prije sušenja šiški obrišite ih ručnikom i razbarušite u svim smjerovima kako bi imale više volumena. Osim toga, lakše će se oblikovati.

2. Ravnim, “svojeglavim” ili raščupanim šiškama najprije osušite korijen i zatim češljem usmjerite vrhove šiški uz jako sušenje.

3. Nakon sušenja ručnikom dodajte, ovisno o frizuri, laka, gela, pjene, silikona za kosu ili voska. Podijelite ih u manje pramenove.

4. Ravne šiške nakon sušenja kratko popeglajte i učvrstite sprejem za kosu. Nemojte ih previše peglati jer bi mogle neposlušno stršati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro